En lista om jobb.

Jag fann denna listan hos Pixelie och vissa stunder är det roligare att fylla i sådana här än andra, nu är det en sådan stund då det känns riktigt skoj att besvara lite frågor. Många känner mig rätt rejält sedan innan iomed att jag skriver ganska öppet här inne men för er som inte vet - here you are!

1. Vad ville du bli när du var liten?
När jag var riktigt liten ville jag gå i min pappas fotspår. Kanske inte så vanligt men jag tror jag ville stå ut lite i mängden och inte vara som alla andra - han är nämligen sotare. Inte så vanligt yrke som ens barn vill ta efter kan jag tänka mig. När jag växte upp sen så ändrades det till förskollärare.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Antagligen att jobba inom nån butik eller städa. För det kändes som det var sådana jobb som var "lätta" att få. Nu vet jag med facit i hand att det är lika svårt att få dessa jobb som vilket annat som helst och att det är en ära och fina yrken båda två :)

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Bästa: Tyska och bildämnerna.
Sämsta: Matte och engelska

4. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Två dagar efter gymnasiet flyttade jag till Marks kommun och ca 2 veckor efter flytten började jag jobba som butiksbiträde på Netto i Kinna. Ett jobb jag hade i ca 1.5 år om jag inte minns fel. När jag sade upp mig gjorde jag det av anledningen att jag inte trivdes. Själva jobbet var det inget fel på, tyckte det var riktigt skoj, men jag trivdes inte i gruppen av personal då jag kände att jag blev utnyttjad. Jag började läsa upp betyg på komvux istället.

5. Vilket var ditt allra första jobb?
Helt från början var det att sälja GT, städa 1gng/veckan på pappas jobb samt ett annat ställe. Mitt första sommarjobb var strandstädare i Olofsbo och riktiga jobbet som "vuxen" var butiksjobbet på Netto.

6. Vad har du haft mer för yrken?
Personlig assistent, produktionsarbetare, hygientekniker (det jag alltid återkommer till) butiksbiträde, förskollärare/barnskötare, sålde sexleksaker osv.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Att städa toaletter, kontor, omklädningsrum, damma och moppa golv - jag är hygientekniker på Rejmes!

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Starka sidor: Att jag klarar mer än jag tror och att jag är stolt över mitt yrke.
Svaga sidor: Att jag slarvar med ergonomin och att kroppen känner av det.

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Att jag kämpar och inte ger upp lika lätt som jag tidigare har gjort är något som gör mig stolt. Att jag förstår hur viktig jag är på en arbetsplats även om jag inte har arbetskollegor så pass nära som jag en gång i tiden haft.

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Att få jobba i en pysselbutik hade vart helt awesome. Lite som Panduro där man som anställd skulle få prova nyheter, att få pyssla på arbetstid för att veta vad det är man säljer så att man som försäljare vet inför kunderna vad de olika sakerna är och på så vis kan vara expert när det behövs.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Personlig assistent eller inom vården. Jag tycker om att hjälpa människor, men så nära vill jag inte gå.

12. Vad gör du om 5 år?
Då jobbar jag, har barn och är lyckligare än nånsin.

12. Vad gör du om fem år?
Då jobbar jag, har barn och är lyckligare än nånsin

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229