En intervju av Monster Girl

Ditt favoritdjur?
Nu tvingar du mig att v��lja mellan råttor och hundar. Vilket är något jag inte tror att jag klarar av.

Tycker du rökning skall förbjudas helt på offentliga platser?
Åh nej inte alls. Jag är extremt liberal och tycker att rökare ska få puffa på sina cancer pinnar om det gör dem lyckliga. Sedan är det många som röker för den sociala biten. Och det blir ju lite svårt om man bara får röka på sin egen tomt. För det andra ökar bara rökrummen intaget av rök. Vilket gör att risken för lungcancer blir större och det är inte så bra.

Finns det något du brinner så pass mycket för att du skulle kunna matstrejka för det?
Nej, Då jag är livrädd för anorexi. Då jag haft problem med att äta ordentligt sedan jag var tretton. Och dels för jag älskar mat. Så nej jag skulle aldrig kunna matstrejka men jag skulle kunna sympati äta. Fast det kanske inte är lika effektivt.

Om du skulle vinna 1 miljon kronor – vad skulle du göra?
Kalla mig gammal och tråkig men jag skulle nog investera i fonder. I alla fall för halva beloppet och resten hade gått till att investera i bloggen. Köpa ett eget domän, ha roliga giveaways, köpa en ny systemkamera och andra teknik prylar. För min blogg är mitt liv. Jag vill ge mina läsare fina bilder och snygga inlägg.


Vilka egenskaper får du oftast komplimanger för?
Hmmm…. Det måste nog vara min konstnärliga sida. De finns få människor som in charmas av min konst. Eller min förmåga att skapa av andra saker. Som jag virkade mig en lampskärm till min nya lägenhet. Annars brukar jag höra att jag är en bra lyssnare. Folk har lätt för sig att öppna upp sig för mig och prata om jobbiga saker. Så som psykisk ohälsa eller jobbiga händelser och det gör mig jätte glad. För jag vill verkligen hjälpa människor som mår dåligt. Vara en axel som de kan gråta ut mot eller bara vara ett öra som de kan prata med. För det behövs. Ingen ska behöva vara ensam med jobbiga tankar.

Tror du på ett liv efter döden?
Nej, Jag tror på reinkarnation men det är väl nästan samma sak.


Vilken dröm är den häftigaste du drömt? (nattetid alltså)
Oj, Den var svår. Då jag oftast har mardrömmar så vet jag inte. Men jag har en tendens att drömma om vänner precis innan de drabbas av något jobbigt. Som en barndomsvän till mig. Honom har jag nog inte träffat på ett år nu. Men så en natt så drömde jag om honom. Senare den veckan berättade mor för mig att han gått in i en tung depression. Vilket jag kan tycka är både coolt och ganska läskigt.

Om du bara fick ta med dig en sak till en öde ö – vad skulle det vara?
En resväska med allt jag behöver. Hehe men om det inte räknas så hade jag nog valt en Schweizisk fickkniv. För där finns ju alla verktyg som jag skulle behöva. Men någonting som jag verkligen måste få med mig är mina mediciner. Annars hade det nog inte slutat så bra. Det är svårt att överleva när man ligger i fosterställning och hyper ventilerar. Så vi får hoppas att jag aldrig behöver besöka en öde ö. För när min medicin tar slut så är jag ganska körd.

Vad är det första du gör varje morgon?
Åh, det beror på när jag vaknar och hur jag mår. Men vaknar jag lite extra tidigt. Då passar jag på att små mysa med morgon yoga. Det finns nog inget skönare än morgon yoga. Det är så sjukt skönt att bara låta kroppen sakta få vakna till liv och möta den nya dagen.

Men är det en dålig dag då drar jag täcket över huvudet och somnar om. Och vaknar runt sex på kvällen. Fast att sova bort hela dagen är också ganska skönt.

När började du blogga?
Jag tror att jag började blogga när jag var tretton år. Min första blogg var punkbarnet eller innutimitthuvud jag minns inte riktigt. Men det var så det började. Jag var tretton år och kände mig ensammast på jorden. Men där på bloggen kunde jag vara mig själv och jag tyckte att jag var as ball. Trotts att mina inlägg sällan var längre en två meningar och mer handlade om mina vänner än mig själv. Så min första blogg var en mikroblogg fylld med särskrivningar, stavfel och bilder som jag gjort i picknik.

Och till alla er som inte minns vad picknik var. Så var det som pixlr fast så mycket sämre. Lite som fotoredigerings apparna som bara erbjuder fula filter och slänger på ett vattenmärke som man inte alls vill ha.


Tack till dig Monster Girl för att du ställde upp!
Hennes blogg hittar ni --> här <>

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer