Egentligen känns det som vi felprioriterar?!

Vad tycker ni är viktigast? Att vi har ett fungerande skolsystem, att förskolorna fungerar för våra barn så att dem får vistas i en säker och trygg miljö där det finns resurser och personal som ser individen osv, att de gamla får den äldrevård som krävs för att deras sista tid i livet blir så bra som möjligt, att sjukvården blir bättre eller att vårt datasystem och internetanvändande går snabbare?

Ja, egentligen borde ju svaret på frågan vara enkelt. Men i samhället och världen vi lever i idag så krävs det att man har IT numera. Så som allt nu är uppbyggt krävs det att man har en dator med uppkoppling till internet.
Men, vad gjorde man innan internets framfart? Jag vet att mina jämförelser och mina tankar kan vara knasiga och inte helt rätt men ni måste hålla med om att om vi hade kunnat skulle vi ju helst vilja lägga mer pengar på människan. Även om IT faktiskt räknas in i människan i det faktum att det krävs för att söka jobb, för att kunna upprätthålla och låta sjukvården fungera med tanke på alla tekniska prylar osv.. Ja, ni fattar!

Men om jag hade haft 40 miljoner kronor hade jag ju helst velat fördela dessa på sjukvård, äldrevård, skola och barnomsorg. Inte lägga alla dessa pengar på att bygga ut ett fiberbredband för att användarna skall kunna surfa snabbare.

Vi har fått förfrågan om vi vill låta hyresvärden ansluta vår lägenhet till fiberbredband för 50:-/ extra i hyresavgift.
I pappret han skickat ut står bland annat: Älmhults kommun satsar nu 40 miljoner kronor på utbyggnad av fiberbredband. Denna satsning består främst av att bygga ett stamnät som ska nå ut till de olika kommundelarna.

Jag tycker det låter skevt, att satsa så mycket pengar på något som egentligen inte borde vara så viktigt men så står det också: Idag sker att mer på nätet; vi utbildar oss, arbetar hemifrån, ser på film och tv, lyssnar på musik, umgås via sociala nätverk, kommunicerar och skaffar oss nya kunskaper och det håller jag med om!
Men samhället är ju tyvärr så här, vi måste gå framåt och utvecklas för att jorden inte skall gå under och därför krävs internet och bra uppkoppling, men jag tycker det borde vara som förr - innan internet fanns! Och istället lägga dem pengarna på andra saker.. Felprioriterar vi?!

Som sagt, låter knepigt för mig och här är mina åsikter och jag står på båda sidorna ..
Vad tycker du? Har du fiber?

(Kan tillägga att vi inte valde att låta lägenheten anslutas till fiberbredbandet för att vi anser vårt bredband redan fungerar fint som det gör och att vi hellre lägger den 50lappen på något annat)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer