Dietisten gjorde ett schema åt mig - nu kör vi!

Hej Hej <3

Våren 2018 började jag gå hos en dietist på vår vårdcentral för att jag ville ha hjälp att minska mitt sötsug. Även om jag ofta har sötsug så har jag tack vare hennes hjälp hållit mig för det mesta till liten mängd på enbart helgerna till skillnad från en påse godis, en chipspåse och en chokladkaka i princip varje dag. Jag gick hos henne ungefär ett år, sedan ville jag köra på egen hand.
Godiset har hållit sig någorlunda bra och i Oktober 2019 började jag t.o.m träna på gym 2 gånger i veckan. Det sista är något jag gärna hade fortsatt att göra men just nu vågar jag inte med tanke på Corona.
Nu när jag vart hos läkaren pga barnönskan och när de upptäckte skiten i livmodern har min gynläkare rekommenderat mig att gå ner i vikt för att det minskar risken att skiten kommer tillbaka och ökar chansen till att bli gravid. Så jag kontaktade min älskade dietist igen och idag var vi på besök igen. De flesta av tillfällena jag besöker henne vill jag ha med mig Kjell. För att han ska kunna höra samma sak som jag, fall jag glömmer men även för att få den stöttning och hjälp jag kan få från honom, så han vet hur allt ligger till. Och för att jag inte kan ljuga om vad dietisten säger. Att jag tex säger till Kjell att dietisten har sagt att det är okej att göra på ett visst sätt men egentligen inte är så, för att jag inte orkar bry mig eller nåt. Det gynnar mig inte, därför är det bra att han är med. Dessutom tycker han själv att det är bra att vara med och han vill alltid vara med, så han tar ledigt från jobbet för att kunna vara med, min älskade sambo!

Nu är det hjälp med maten jag behöver, att få in rutin så att jag får i mig frukost, frukt och lunch på ungefär samma tider varje dag, plus får in motionen. Därför gjorde min dietist tillsammans med mig ett schema hur mina dagar kan se ut. När jag kom hem skrev jag in allt i en schema på datorn som jag sedan skrev ut och hängde upp.
Jag behöver skapa mig rutiner och det får jag nog såhär. Dessutom har jag alla möjligheter i världen med tanke på att jag för det mesta bara går hemma och har hur mycket tid som helst. Det gäller att utnyttja det då! Hon sa inget specifikt om helgen så jag gjorde mitt egna schema de dagar, och allt är ju förutsatt att jag faktiskt är hemma. Är jag hos syrran ex, så är det andra regler som gäller även om jag måste tänka mig för vad jag äter ändå.
Imorgon ska vi gå upp tidigt för vi ska på roadtrip men vi planerar att promenera och vi ska ha både frukost och lunch-picknick med oss så kommer få in det ganska bra ändå!

Det kommer bli tufft men jag ska ge det ett försök, jag måste!
För vissa kanske detta ses som fånigt, att man inte behöver ha schema för sånt där men vissa saker krävs för att en del ska fungera. Och hittar man då hjälpmedel som fungerar är det bara bra så att det blir gjort istället för att man bara skiter i det.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Vilket bra schema och så bra att din man följer med på mötena. Är ju toppen att man även kan få lite stöd hemifrån. Hejjar på dig. Jag borde också göra ett schema för att komma igång - skulle nog bli lättare då jag gillar rutiner. Ha en fin helg
www.nouw.com/yasminegill
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det underlättar nog lite för honom också kan jag tro =)
nouw.com/frökenrödlök
Diana Saelöen,
Så bra, det här kommer du helt klart att fixa och om det hjälper er att kunna få barn så är det ju också en extra morot. Skönt att få stöttning av sambon, det är viktigt i det stora hela...och sen har du ju hela din bloggfamilj som gärna stöttar och peppar....men det är i slutändan bara du som kan göra jobbet...kämpa på
nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag önskar att jag kunde be någon annan träna åt mig, haha, men aaa, bara jag som kan göra jobbet, suck! Men skönt att jag har stöttning lite över allt =)
nouw.com/frökenrödlök
charlottelinden.se,
Vad skönt att ha sina veckor så strukturerade! Det skulle jag egentligen också behöva ha för att få in en sund rutin på kost och sömn. Jag kan ofta glömma bort att äta och äter egentligen alldeles för lite mat sett till hur mycket jag tränar (när det nu inte är Corona då..).
charlottelinden.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag har alltid haft svårt att äta frukost, men tar jag en promenad först är det lättare att äta. Sen har jag svårt att äta lunch och sånt också när jag bara går hemma. Blir ofta att jag inte äter nåt. Så är bra med ett schema!
nouw.com/frökenrödlök
Beccxans
Beccxans,
Så härligt med en så stöttande sambo! Det är verkligen så viktigt att man har någon som stöttar och hejar på en.
Själv älskar jag rutiner, listor och "scheman" tycker det underlättar vardagen så mycket.
nouw.com/beccxans
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det känns riktigt bra att han hjälper mig, tror inte det hade gått annars.
nouw.com/frökenrödlök
AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Tycker det är bra att Kjell är med på sådana möten, så man inte kan fuska. Du kommer fixa detta! Bara skriv om du behöver fina du! Jag hejjar på dig!! <3
nouw.com/angelicaelversson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack!! <3 Ja, det är lite därför jag vill ha med honom. Jag har svårt att lita på mig själv och skulle inte förvåna mig om jag hade sagt att dietisten hade gett godkännande till att äta någonting som egentligen inte är okej, om Kjell inte är med, så är är en säkerhet för mig att han hör samma sak som jag.
nouw.com/frökenrödlök
Hannas krypin,
Vad bra att din sambo följde med på mötet. Det blir ju inte lika lätt att smita när ni båda har hört samma saker. Tycker det är bra att skriva schema. Vad som funkar för dig är ju toppen. Jag skriver också scheman kring olika grejer. Det måste jag. 😊
hannafialotta.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Eller hur, jag litar inte riktigt på mig själv heller så är glad han vill med. Det är oftast han som säger att han ska med, jag behöver inte fråga, och det känns ju bra för då visar han att han verkligen vill =)
nouw.com/frökenrödlök
Elina,
Jättebra schema! Det är så bra att börja ordentligt och få rutin på allt, sen efter hand behöver man inte schemat för det blir naturligt att göra de sakerna. Det gär fixar du⭐💪 Jag vet hur det är att försöka hitta rutin och gå ner i vikt. Har själv gjort en viktresa från 95kg till 62kg innan jag blev gravid, och nu har jag några kilon att gå ned igen efter graviditeten.
detkaosvikallarvardag.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag hoppas att det blir så efter ett tag, just nu kollar jag inte på schemat för jag vet ju vilka tider och vad som gäller på de tiderna men den sitter uppe som påminnelse vilket känns skönt 😊 Jag ställer alarm för att inte missa tiden dock =) Det behövs.
nouw.com/frökenrödlök
Paulina
,
Så bra att du har en dietist du trivs med. Låter som ni har en bra plan. Lycka till med det nu. Sötsug är inte lätt att bli av med, men det kommer gå bra! För mig hjälper det att verkligen äta på regelbundna tider
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det har vart betydligt värre med det där sötsuget innan, men såklart finns det ju kvar.. Får se hur allt blir i framtiden =) En dag i taget =)
nouw.com/fr��kenrödlök
Lexochlogan
Lexochlogan,
Låter som en bra start på våren, tror du kommer lösa det rintigt bra och med Kjells stöttning kommer du garanterat få den där extra stöttningen du behöver. Sen finns vi alltid här ♥️ Att känna förtroende för diestisten kan vara aocho för att lyckas, härligt att ni verkar komma bra överrens
nouw.com/lexochlogan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Hon är grym, min dietist! Är glad att jag är så öppen i bloggen eftersom jag får så fin stöttning av er, fina läsare =)
nouw.com/frökenrödlök
Anna,
Jag älskar scheman och struktur på vardagen! 😊
livskvalitetmedanna.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
För många kan det ju underlätta rejält =)
nouw.com/frökenrödlök