Det var väl ett tag sen jag upplyste er - tidsinställt.

Jag har nog inte talat om att det numera är två år sen jag slutade röka. Kanske inget märkvärdigt för er men jag mår så himla bra av att jag inte röka dagligen. Jag gör det faktiskt aldrig numera och jag tänker sällan på det.
Kan bli påmind emellanåt när jag kollar på filmer och sånt. Som förut, då påmindes jag av cigaretter bara för att dem i filmen rökte och då kände jag ett sug av att gå ut och sätta mig och tända en cigg.
Men lika snabbt som det suget kommer, lika fort försvinner det igen som tur är.
Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag blir sugen, om det är sug på cigaretten eller om det är nånting som den där vanan jag hade som gör sig påmind. Det var himla trevligt att sitta ute i det fina vädret och blossa men om jag skall vara ärlig så är det så mycket finare nu! Utan cigaretterna. Det underlättar så mycket. Jag slänger inte pengar på det, jag har inte fickorna/väskan full av tomma askar och fimpar/tobak, mina kläder stinker inte, jag mår bättre och jag slipper tänka på vart jag kan röka någonstans om jag är iväg.
Den senaste tiden har jag åkt mycket både tåg och bil och jag slipper oroa mig för att bli röksugen när jag inte kan röka osv.
Det finns bara positiva saker med detta :)

Har du rökt? Hur längesen lade du av? Röker du nu? Varför?
Ett foto från förr - där sitter jag och röker i mitt gamla hus, i mitt gamla liv - det som inte finns.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 9 visningar

Gillar