Det tar sin tid att vänja sig!

Ibland måste jag verkligen fråga mig själv om jag har kommit tillbaka till Halland och Falkenberg igen. Det känns vissa stunder så overkligt på något sätt. Det har väl vart en dröm dem senaste 5 åren, att få komma närmare familjen igen. Det har väl inte alltid vart just hem till Falkenberg som hägrat men iallafall Halland med omnejd. Nu är jag här igen.
Många gånger stannar jag upp när jag hör någon prata om Falkenberg, eller när jag ser att det står i någon tidning eller så, när jag hör någon prata om saker som finns här, eller om jag ser någon broshyr från något ställe jag besökte när jag bodde här som ungdom. Tanken jag får då är typ: Oj, Falkenberg... Där är jag uppvuxen! Men det tar sin lilla tid innan jag kommer på mig själv med att faktiskt befinna mig just här och att det numera är min bostadsort. Det tar väl sin tid att vänja sig vid att man kommit hem igen!

Men det känns så härligt här...
även om jag mer än gärna vill ha lite större lägenhet så att jag kan få ha en tvättmaskin/tvättstuga (det suger att behöva kliva in hos hyresvärden varje gång) och tvätta när jag känner för det och en garderob där jag kan hänga in mina kläder och slippa vika och trycka ner i trådbackarna. Att jag får förvaringsutrymme så jag slipper ha massa bröte bakom min tv och under sängen, att jag större utrymme för förvaring i köket och kanske slipper snedtaget. Jag trivs jättebra här!! Men det finns ju vissa saker man önskar man hade, sådant som är självklara för andra... men, även här lär man sig att vänja sig.
Att kunna jobba och sen dra till syrran eller mamma och pappa är fint. Som igår, efter jobbet stack jag hem en snabbis och bytte kläder, sen drog jag bort till mamma en stund och åt smörgås med henne och satt och pratade ett par timmar, sen fick syrran sig ett besök nån timme innan jag körde till Kjell. Att bara kunna spendera tid med dem bästa i nån timme eller två, att slippa bestämma lång i förväg och "tvingas" träffas en hel helg för att man bor så långt ifrån varandra. Även om jag i framtiden kanske bosätter mig någon annanstans i Halland än i just Falkenberg så kommer jag ändå ha nära till dem, jag kommer ändå ha möjligheten att bara umgås nån timme då och då, eftersom jag jobbar i Falkenberg och har nära hit. Som jag känner nu vill jag inte släppa Halland igen! Falkenberg är Falkenberg såklart men jag skulle kunna tänka mig Varberg, Halmstad och småorter som Slöinge, Hyltebruk, Torup, Getinge, Morup, Oskarström, Åled... m.m.. Så länge det är inom Hallandsgränsen! Det var någon som sa att jag har hittat rätt, i mig själv. Och det känner jag, jag är på rätt väg nu och jag mår så himla bra även om vissa dagar är pissiga så börjar själen hitta hem och bli hel igen!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 6 visningar

Gillar

Kommentarer