Det måste få ett slut, jag orkar inte mer!

Tjena på er!

Hoppas att allt är bra med er, med mig är det bara bra. Har fått jullov nu vilket känns riktigt skönt.

Idag tänkte jag skriva ett inlägg jag funderat länge på att skriva, jag har säkert redan nämnt någonting om det men idag tänkte jag skriva lite mer - kanske känner nån av er igen er och kan ge mig råd och tips.

Det är såhär att jag i många år har haft oregelbundna blödningar, jag har aldrig riktigt vetat när det ska komma liksom. Så får jag min mens och har den i en vecka och sen är det 11 veckors uppehåll för att sedan ha mensen i 3 veckor, två dagars uppehåll, mens i 14 dagar och uppehåll i 15 veckor och mens igen. Sjukt jobbigt. Men för ett par år sen blev det ännu värre för det har typ inte slutat ännu. Jag har mens i princip varje dag och det är så påfrestande och jobbigt. Jag är trött, måendet kasst och det är inte kul att behöva gå med bindor och tamponger hela tiden. Det är ju någonting som inte riktigt stämmer. Jag använder dessutom inte några preventivmedel som kan påverka och vi försöker bli gravida vilket är svårt.

Minns inte när men över ett år sen var jag hos en privat gynekolog för att få hjälp och starta en utredning men det han sa gjorde mig inte klokare. Han menade på att det beror bara på min övervikt. Att mitt fett säger till hjärnan att producera blod, typ sa han. Han gav mig någon tablett som skulle rensa ut och starta om men det blev bara värre. Han sa dessutom att jag skulle gå till min vårdcentral och ta prov för något jag idag inte minns vad men när jag skulle boka tid sa sköterskorna att jag absolut kunde göra det men de proven krävde remiss från gynekologen. Så jag kontaktade honom igen men han sa bara att jag skulle dit och ta proven, jag ringde honom två ggr för att försöka få en remiss men nope. Så jag orkade inte fortsätta kämpa och gav upp.
Jag har inte gjort något cellprov på många år pga att de inte kan ta något när jag blöder, vilket inte känns bra.
Eftersom vi bara ha mottagning för cellprovtagning på vår vårdcentral och de sa att om det inte beror på preventivmedel kan de inte hjälpa mig och rekommenderade att kontakta en ny privat klinik eller vända mig till Halmstad. Jag kontaktade gynekologimottagningen på Halmstad sjukhus men de sa att de är min vårdcentral som måste hjälpa mig. Jag började ge upp igen! Men jag vände mig i alla fall till vårdcentralen och frågade om de kunde hjälpa mig eller om de visste någon som kunde det och har nu fått en tid till nästa år. Det känns bra. Jag är nervös och rädd! Någonting är ju uppenbarligen fel men vad?! Även om det antagligen inte är någonting allvarligt så är detta fruktansvärt jobbigt och jag orkar snart inte mer. När jag märker en dag att jag inte blött blir jag superglad och tänkte att nu, äntligen är det över! men så kommer det tillbaka med full kraft dagen efter. Och sedan är det bara lite eller någon flytning och sedan är det rejält igen.. Och så går det så dag ut och dag in!

Har du vart med om detta?Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 482 visningar

Gillar

Kommentarer

Sandra
Sandra,
Jag har sett på 1177.se att man själv kan göra en vårdbegäran, kallas också egenremiss, till de flesta specialistmottagningarna. Kanske du ska testa att göra en sån under tiden du väntar på tiden på vc? Tror tyvärr bara att vc kommer att skicka dig vidare och det kommer att dra ut på tiden. Jag förstår att du lider, det låter riktigt jobbigt.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag vet och det har jag gjort tidigare, egenremiss utan resultat. Så denna gången går jag via vc först så får vi se..
nouw.com/frökenrödlök
Annika K
Annika K,
Har ingen aning om vad som kan vara felet.
men sök till Tudorkliniken i Halmstad. Egenvårdsremiss eller på annat vis. Jag vet iaf två som blivit gravida med Hjälp därifrå. ❤️
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag har sökt och fått tid så får se vad läkare säger
nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229