Det månatliga är nu över ..

.. och jag kan återigen pusta ut efter att jag inser att jag faktiskt har pengar över.
Jag talar om räkningarna. För ett halvår sen började min inkomst bli riktigt bra, så pass att jag när jag betalt mina räkningar alltid har pengar kvar till mat och bensin men även annan shopping eller saker jag vill göra.
Det har inte skett tidigare. Då har det knappt funnits pengar till mat och bensin.
Det märks hur viktigt det är att jobba alltså. Är så glad att jag gör det.
Jag har inte jättemycket över men det är så att jag känner mig glad iallafall. En känsla jag inte haft innan, att jag klarar mig. Känns underbart faktiskt. Jag tror många håller med mig.

Även om pengar är djävulens påfund så är man glad att man klarar sig med det man får. Många skulle tycka min lön är skitlåg, men jag är riktigt nöjd med det jag får ut om jag skall vara ärlig. När jag jobbade heltid på ett ställe fick jag ut lika mycket som jag får ut idag, trots jag bara jobbar 75% numera. Och folk säger att lokalvårdare är lågbetalda. Jo men visst, skulle det vara trevligare att få ut ännu mer pengar i lön för det man gör, men jag vill ändå inte klaga. Jag är nöjd.

Som sagt - mina räkningar är nu betalda och det känns skönt.
Nu kan jag ägna mig åt att försöka bestämma mig för om jag skall sätt igång ett poddavsnitt, plocka in min tvätt, kolla Glee eller lägga mig och läsa. Svårt ^^

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer