Det ligger nog någonting i det!

Hej!

Några nätter varje vecka i ett par månader tillbaka har jag drömt nästan samma drömmar!
Grunden är densamma i alla drömmar: Skolan.
Sen hur det ter sig är olika lite varje natt.
Att jag ska börja en ny utbildning, att jag kommer tillbaka efter ett lov, inte hittar till klassrummet, går vilse i skolan, att jag träffar gamla klasskamrater från jag förr (allt från mellanstadiet upp till nu, högskolan) eller någon kompis, tjejgänget osv. Det är alltid väldigt oroligt i drömmarna, att jag inte hinner komma i tid av någon anledning, att jag springer runt och inter hittar rätt klassrum så jag inte kan närvara på en tenta eller missar en hel lektion med mera.

Det är återkommande drömmar och alla handlar som sagt om skolan!
Kan vara skolan jag gick i när jag var liten upp till högstadiet, det kan vara gymnasiet, högskolan eller helt nya skolor jag aldrig besökt. Och det har plötsligt dykt upp för några månader sen.
Jag googlade drömtydning häromdagen och om det betyder någonting speciellt att drömma om skolan. Jag tänkte skriva ner några saker jag fann, men vill ni läsa mer så har jag hittat texten här.

Om du drömt om att gå tillbaka till skolan efter många år och går vilse i skolbyggnaden
har drömmen stor betydelse för dig. Det indikerar vanligtvis att något saknas i ditt liv i verkligheten. Kanske missade du någonting i verkligheten eller missade du rätt riktning i livet, så du måste kontrollera dig själv och återupptäcka ditt fokus igen.

Om du drömde om att gå tillbaka till skolan och inte kunna hitta rätt klassrum
, kan ett sådant drömscenario vara ett tecken att du inte uppfyller dina mål på grund av några hinder du stöter på.
Det kan också innebära att du inte uppfyller dina mål eftersom du inte vet vilka åtgärder du ska vidta.

Om du drömde om att gå tillbaka till skolan igen, men att vara sen
är drömmen ett tecken på potentiell förlust av kontroll över någon del av ditt liv. Drömmen kan hänvisa till ditt privata eller yrkesliv.

Om du drömde att gå tillbaka till skolan och sakna en examen eller sakna en klass
, är drömmen ett tecken på en missad möjlighet. Drömmen kan avslöja dina känslor av ånger för att du missat någon bra möjlighet, till exempel ett jobberbjudande eller en relation.

Om du drömde om att gå tillbaka till skolan igen, men inte visste vart du ska gå
, är drömmen ett tecken på bortkastad potential och tid. Kanske är drömmen ett meddelande om att bli mer organiserad och detaljerad i ditt dagliga liv, annars kommer du slösa bort din potential.

Om du drömde om att gå tillbaka till skolan och gå på tentamen, eller misslyckas med en tentamen
, är drömmen ett tecken på stress som du för närvarande upplever i verkligheten. Den examen du tog eller misslyckades med är faktiskt lite stress eller oro du har. Den situation du upplever för närvarande orsakar ett känslomässigt tillstånd som liknar det du upplever under en tentamen eller efter att du missat en tentamen. Om du inte har haft tillräckligt med tid att avsluta examen i din dröm, är denna dröm ett tydligen tecken på att du känner dig under press i någon situation i ditt verkliga liv där du inte känner dig tillräckligt förberedd.

Om du drömde om att gå tillbaka till skolan och se några gamla vänner från skolan där,
är drömmen vanligtvis ett tecken på dina nostalgiska känslor för det förflutna. Du saknar förmodligen dina vänner och de goda tider du hade tillsammans när du var i skolan, den drömmen avslöjar din önskan att återuppleva dessa stunder igen. Du kan också ange din önskan att träffa dessa vänner igen. Dessa drömmar dröms ofta av människor som genomgår några svåra tider i deras liv och avslöjar deras önskan att återvända till den fria tiden i deras barndom.

Mina tankar om dessa drömtydningar:
I grund och botten tror jag dessa drömmar handlar om vad jag genomgår just nu. Jag har tagit en paus ifrån skolan för att hitta mig själv och må bra både psykiskt och fysiskt. Just nu stöter jag på hinder iomed vädret som påverkar att jag kommer ut på mina 2-3 dagliga promenader och det påverkar mitt fysiska mående samt det psykiska. Jag får ångest över att jag inte kommer ut vilket gör att jag äter mer onödiga saker och jag går upp i vikt igen. En ond cirkel.
Om relationer - kan kanske handla om de vänner jag faktiskt trodde att jag hade men som genom det jag gått igenom visat sig inte vara de dom sagt. Någonting jag påverkas väldigt starkt av.
Det om en missad chans kanske kan handla om att jag inte gjorde klart skolan på 3 år, för att jag tagit en paus och att min tid är bortkastad iomed att jag inte gör någonting vettigt av tiden jag gav mig själv. För att jag har dessa hinder som stoppar mig helt enkelt. Det känns som jag slösar med dyrbar tid. Det med nostalgiska känslor om det förflutna stämmer inte alls. Min skoltid var inte fri och fin, jag var mobbad och mådde väldigt dåligt så att jag längtar tillbaka och saknar tiden vill jag inte påstå, men jag tror ändå att den har med vänner att göra. Att jag tänker på alla som svikit mig genom åren, som försvunnit en efter en.

Jag tycker att drömmar och drömtydningar kan vara väldigt intressanta och jag tror många gånger på sånt här faktiskt. Många gånger stämmer det såklart inte men i mångt och mycket tror jag ärligt talat att det gör det. När jag läste igenom denna drömtydning och funderade länge och sen kom på vad jag tror det handlar om så är jag säker på att drömmarna kommer sluta när snön väl försvinner, halkan är borta och vädret är bättre så att jag kan komma ut igen, återgå till de där bra rutinerna jag hade i höstas.

Tror du på drömmar och drömtydningar?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 146 visningar

Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Tror det kan vara ditt medvetande att du kanske kände dej osäker när du gick till skolan när du var yngre kan det vara det som spökar i dina drömmar <3

nouw.com/amandamalmflod
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Nej det tror jag faktiskt inte
nouw.com/frökenrödlök
Mirre,

Jag drömde mycket så för några år sedan att jag aldrig kom i tid och att jag bara snurra och leta. Tack för förklaring

sweetwordsbymirre.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Rätt märkligt ändå
nouw.com/frökenrödlök