Det kan faktiskt ligga någonting allvarligt bakom!

Hej!

Läste ett intressant inlägg hos Angelica om hennes syn på att folk tjatar om när man skall skaffa barn och jag tycker det är ett viktigt ämne att ta upp faktiskt.
Det är inte en självklarhet för alla att skaffa barn, långt ifrån.
En del kanske inte kan få, som har kämpat i många år utan resultat, som mår dåligt över att dem inte lika lätt som andra kan få barn.
En del kanske har svårigheter och försöker via IVF-försök och det kan vara påfrestande.
Det kan finnas dem som varit gravida men tyvärr råkat ut för missfall och då kanske man trampar på en öm tå. Och så finns det dem som inte vill ha barn, som aktivt valt bort det av någon anledning som vi andra inte har någonting med att göra.
Då är det inte roligt att titt som tätt få frågan om när man skall skaffa barn!
Eller frågan om när det är dags för barn nummer två, tre eller fyra!
Eller påpekandet, antydandet och skämtsamma kommentarerna om att det hade vart så roligt om man skulle skaffa barn för nu har vi ju minsann vart tillsammans så pass länge att det är på tiden.

Jag vet att det kan vara svårt att låta bli att ifrågasätta, att påpeka och skoja om det men snälla, tänk er en extra gång innan ni kläcker ur er något i den stilen. Mottagaren kan ta illa upp!
Det är respektlöst att inte tänka sig för.
Man kan tänka, det kan man och man kan undra men låt bli att lägga fram det till personen för du vet aldrig om det ligger något allvarligt bakom deras beslut.

Jag har i tidigare förhållande försökt en längre tid att bli gravid utan resultat och det tog hårt på mig att jag aldrig lyckades plussa på stickan. Och när man skrev ut på ex. FB att man mådde illa, hade ont i magen eller var sugen på någonting man annars inte åt så fick man alltid samma kommentarer: Du är inte gravid? Jag tycker det är jobbigt!
Det kommer när det kommer OM det kommer. Även om vi inte planerar barn för tillfället vet man aldrig om det kommer ske, man vet inte heller OM vi VILL HA barn!

Vad tycker ni?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

drommenom11barn
drommenom11barn,
Helt upp till var och en att välja när/om man skaffar barn, och jag tycker inte att någon har rätt att påpeka alls.
Visst kan det vara av välmening eller omtanke, av nyfikenhet eller vad som helst - men personligen tycker jag faktiskt att det är oförskämt.
Precis som jag tycker om folk som kommenterar vårt val om att skaffa många barn. Det är vi som tar hand om barnen - så det är upp till oss och ingen annan.

Barnfrågan är alltid sån, enligt mig.Högst personlig 😉 <3

Förresten - jag får hela tiden upp att du taggat mig i ett inlägg. Men inlägget hittas inte? Frågor och svar ska det heta? :O
nouw.com/drommenom11barn
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det var bra skrivet - jag håller med dig till fullo! Det är alltid mitt egna val huruvida jag gör och det skall ingen annan påpeka, egentligen!
Det sticker väl i folks ögon att ni har många barn, det kanske är avundsjuka eller tycker att ni inte tar hand om dem eller något. Många vill alltid ha nånting att påpeka och störa sig på! Men alla som sett er på tv har ju lagt märke till hur ni är emot/med era barn och det är underbart att se.

Ja, visst är den, personlig men många verkar inte förstå det. En del anser att är man 20-30 år och vart tillsammans minst ett halvår med sin partner är det dags att skaffa barn, och gör man inte det är man inte som alla andra! =)

Jag vet, sorry! Det läggs upp fel - jag har tidsinställt ett inlägg som heter Frågor och svar, men jag lägger det fel hela tiden! Imorgon kommer det upp och då skall det inte försvinna, sorry =)
nouw.com/frökenrödlök
Zezze
Zezze,
Jag e väl en av de som älskar barn o trodde jag skulle ha en stor familj vid detta läget i livet, men en skilsmässa senare och nytt förhållande så har åren sprungit iväg. Kämpat länge, men för par år sen blev de att vi tog tag i de. Mannens simmare e av dålig kvalité. Så därför svårigheter att få barn och går snart igenom ett nytt ivf försök. Men visst känner man sig misslyckad när folk påpekar saker ibland.
nouw.com/zezze
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Så starkt av dig att berätta detta - jag beklagar!
Jag kan tänka mig att man känner sig så, även om man samtidigt vet att man inte är misslyckad. Jag håller alla tummar och tår att det kommer bli ett bra 2017 för er gällande barnfrågan om ni så vill 😊

Ibland blir det inte som man alltid drömt om! Jag var tillsammans med samma karl i nästan 10 år (gift med honom i 6) så man trodde ju att man skulle ha barn vid den tiden - och det trodde alla andra också, jag ville men inte han!
Senaste förhållandet varade 3.5 år och dem två senare åren försökte vi men utan resultat!
nouw.com/frökenrödlök
ullie,
vet precis va du menar då vårt första är provrörs barn .
weberskold.blogg.se
ullie,
jag jobbar inom hemtjänsten kvällar o dagar o helger skulle jobbat i jul m tagit semester . inga nätter bara maken som gör ibland han är oxå inom vården men är på psyk o behandlings sidan
weberskold.blogg.se
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Gör ont i mitt hjärta att läsa detta 😟 Du har så rätt i det du skriver! <3 Vår bebisverkstad är pausad..
nouw.com/jenniferssynpalivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag beklagar 😟 Är det detta dina senaste inlägg handlat om? Vill du prata så skriv på messenger, lyssnar gärna ❤️❤️
nouw.com/frökenrödlök
deninrekampen,
Så bra inlägg! Bra att få läsa din tankar också angående just detta ämnet, tycker det pratas för lite om det! kram z
deninrekampen.bloggplatsen.se/
deninrekampen,
Sv: Tack vännen, det känns skönt att äntligen hela tiden slippa tänka på att man inte får skriva sitt namn och allt sådant! 😊 Jag jobbar verkligen på att ångesten inte ska bestämma där i mars, då SKA jag kllara det , bara är så! Kram <3
deninrekampen.bloggplatsen.se/
Rockahappy,
Jag håller med om att det är ett viktigt ämne att ta upp! För min egen del så har jag aldrig haft längtan efter egna barn och ju längre tiden går (nyss 30 år fyllda och i ett stadigt förhållande sedan åtta år tillbaka) ju tydligare blir det att det förväntas av en att man ska skaffa barn. Det kanske jag gör men tycker trots välmening och nyfikenhet från anhöriga, att det är irriterande att få den frågan allt oftare. Det har egentligen inte de med att göra.
rockahappy.blogg.se