Det här gör mig så frustrerad!

Hej Hej!

När man läser distanskurser eller distansstudier över lag är information och att kunna nå läraren väldigt viktigt. Jag läser som ni vet tre kurser parallellt och dessa sköts på olika sätt. I designkursen är det under all kritik måste jag säga. Där delades man in i en grupp om 4 i början för att kunna diskutera uppgifter m.m. Det är inga krav att man måste dela uppgifterna i diskussionsforumen och det är inga krav att man måste delta i andras diskussion men man ska vara inne och läsa det som kommer upp. I första uppgiften var det någorlunda bra diskussioner men sedan har det bara gått utför. Dessutom finns det inget annan diskussionsforum där man i övrig klass kan rådfråga, diskutera och söka hjälp av övriga kursare. Man får helt enkelt förlita sig på att de i sin lilla grupp svarar (även om det inte är krav som sagt) eller att läraren kan hjälpa!

Sedan vi började 30 september har det kommit upp uppgifter att göra varannan vecka ungefär. Dessa uppgifter ska man alltså inte skicka in, man kan föra diskussioner i den där lilla gruppen jag nämnde men man behöver inte. Alltså är det uppgifter man har enbart för sig själv och ingen som säger varken bu eller bä om huruvida det går bra eller inte. Jag har skickat in uppgift 1 och 2 i forumet för att jag vill se om jag tänker rätt, eller rättare sagt så har jag fört lite diskussioner kring det jag har läst och det har vart lite aktivitet från de andra. Uppgift 3 kom upp någon dag innan första tentan öppnades upp (vi har 3 veckor på oss på tentan) och jag ville påbörja den innan jag gick på tentan. Men jag kunde inte förstå uppgiften alls, försökte med hjälp av Kjell men vi kunde inte lösa det så jag mailade läraren (vilket hon påtalat vi ska göra om vi behöver kontakta henne) och beskrev vad jag behövde hjälp med. Svaret kom relativt fort men hon förklarade då hur tentan skulle genomföras varpå jag besvarar henne att hon nu hade gått in på tentan. Återigen kom det ett relativt snabbt svar från läraren där hon fortsätter att förklara hur tentan ska genomföras, jag blir irriterad och ber henne läsa mitt första meddelande som jag dessutom klistrar in där jag berättar i vilken uppgift jag behöver hjälp och vad som jag inte förstår, då skriver hon tillbaka att det bara finns en uppgift och så förklarar hon en tredje gång hur tentan ska göras. Jag blir så frustrerad!! Jag återkommer till henne och påtalar att det inte är tentan jag behöver hjälp med först och främst utan uppgift 3, pass 3 och klistrar in den uppgiften. Nu har hon slutat att svara!! Jag lade ut frågan i min lilla diskussionsgrupp men inte ens där får jag någon feedback!

Den ska ju inte skickas in, men en lärare måste väl kunna berätta hur man ska genomföra en uppgift hon skickat ut eller? Och jag måste ju kunna få feedback på att jag har tänkt rätt?
Jag har inte heller 100 koll på hur tentan ska genomföras, för jag tänkte jag skulle be henne även om hjälp där men det känns bara fel. Det har uppstått ett litet frågetecken kring en annan sak men jag vågar helt enkelt inte kontakta henne igen!! Jag vetefan alltså.
Jag har suttit med tentan hela dagen idag, och har börjat skriva, utefter det jag tror jag ska göra den. Sen får jag helt enkelt se i bedömningen om jag fattat rätt eller om jag helt enkelt får göra omtenta!
Jag tycker alltså inte att distanskurser ska bedrivas på detta sättet, det är under all kritik!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer