Det här är en stor dröm!

Det här mina vänner, är någonting jag har drömt om i väldigt många år. Jag har alltid älskat havet, sjöar och vattendrag av olika slag. Vet egentligen inte varför för samtidigt är jag väldigt rädd för vad som finns under ytan. Jag har väldigt stor respekt för havet/sjöar pga saker jag råkat ut för men samtidigt är det fascinerande och harmoniskt. Jag drömmer om att jag någon gång får segla i Karibien, få komma ut på öppet hav, möta ett spännande äventyr, får se ny kultur genom en båt, kunna lägga till vid hamnar för att se nya städer, se spännande djur, njuta av blått vatten, kunna bada från båten och bara vara. När jag läser om sådana här resor blir jag alltid så avundsjuk på de som faktiskt tar sin dröm till ny nivå och genomför en resa.

moresailing.se läser jag att man kan hyra en båt om man själv vill segla på havet men även en tur där det finns besättning ombord som sköter segling och matlagning. Jag hade valt det sista. Jag har aldrig vart på en sådan båt, jag har ingen aning om hur man gör och det låter så nice att bara segla runt och få njuta. Att någon annan sköter allt det viktiga. Jag bara är med.

Det som är så bra med just att boka en sådan här resa är att det går att boka en hel båt för ett sällskap, om man vill resa med sin familj eller kompisgänget typ. Då får man båten bara för sitt kända sällskap så att säga. Men om man vill resa bara en eller ett par så går det att boka in sig på en båt tillsammans med andra, för att lära känna nya människor. Det är ju en upplevelse i sig för många människor som är ute och reser, att träffa nya människor. Själv hade jag nog velat ha en båt för mitt slutna sällskap och det är ju toppen att det fungerar. Dessutom krävs det inte förkunskaper för segling, vill du bara ut på semester går det att boka eftersom besättningen ger dig en trygg resa. Någonting jag gillade när jag läste om dessa resor är att det är helt okej att vara nyfiken på segling och vara med och segla hur mycket man vill, att besättningen guidar och berättar för att läsa sig mer. Det hade jag förvisso kunnat tänka mig ett par gånger, får kika lite. Men annars hade jag bara legat och solat, läst massa och njutit av resan.

Tänk dig, vakna upp på båten, ta ett morgondopp i härligt vatten. Sedan njuta av en frukostbuffe som besättningen dukat upp. Sedan segla ut på havet och se massa nytt, laguner, öar, korallrev m.m och vid lunch avnjuta den ombord på båten. Och på kvällen äta på restaurang och sova ombord på båten som gungar dig till sömns. Alltså … fy fan vad detta låter härligt! 11 dagar ute på segling, jo men jag tackar!!

Har du vart ute på en sån här resa någon gång? Är det någonting du hade kunnat tänka dig?
Skulle du vilja resa själv eller tar du med dig familjen? Med eller utan besättning?


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer