Det hade kunnat gå värre än det gick!

Idag är jag och@enaståendemamma nyfikna på om ni vart med om något speciellt på ert jobb som ni minns väldigt bra fortfarande? Jag tänkte berätta om en incident jag minns från tiden då jag jobbade som hemstädare på Välgjorda jobb i Älmhult.

Det hade kunnat gå riktigt illa, mycket värre än det gick och det är jag väl glad över. Jag var lat och trodde jag var smart men så fel jag hade och det fick jag verkligen sota för. Det märkte jag den hårda vägen!
Jag var som sagt lokalvårdare och städade hemma hos folk. Mest äldre människor och just denna dagen var jag hos en av mina stamkunder, en äldre dam som hade svårt att gå i trappor. Hon bodde i ett hus som hade två våningar som var uppdelade på två hushåll så att säga. Dem hade samma entredörr och den här damens lägenhet låg en trappa upp medan den andra boende hade sin lägenhet rakt fram i hallen. En trappa ner låg källaren och tvättstugan.

Hela huset har vart i ett helt hushåll innan och var alltså lite ombyggt i två. Trappan var i vinkel och hade ett hörn som många trappor har. Jag var uppe hos henne och städade varannan vecka (aldrig i lägenheten på markplan) och för det mesta var jag där ensam men ibland med en kollega/chefen. Denna gången var jag där ensam!
Det var en relativt liten lägenhet med kök, vardagsrum, toa, sovrum och ett allrum - små ytor som gick fort att städa.
När jag var klar tog jag min skurhink med moppar och medel i, min mopp och stora tunga dammsugare för att gå ner och åka hem. Damen frågade om hon skulle hjälpa mig att bära ner mina saker men jag tackade nej med tanke på att hon hade svårt att gå i trapporna och jag ville bara hem snabbt. Städade alltid hos henne sist om dagen.
Jag var som sagt lat och valde att bära ner allt samtidigt och gick alltså inte två gånger och jag ångrade mig ganska fort när jag plötsligt halkar till på ett trappsteg och druttar ner i trappan och landar rakt in i hörnan på trappan. Slog i armbågen i ett trappsteg och huvudet i ledstången. Skämdes eftersom damen stod uppe och såg allt hända.

Hon blev chockad och frågade hur det gick, jag svarade att det gick bra men att det var lite klantigt.
Jag tog mina saker och gick ner till bilen där jag började känna smärtorna komma och hur illamåendet kom.
Men jag körde till jobbet och lastade av det jag skulle och vidare hem.
Dagen efter var vi och städade hos andra människor min kollega och jag och hon ser på mig hur dåligt jag mår.
Jag berättade om händelsen dagen innan och hon frågade om jag hade besökt vårdcentralen vilket jag aldrig gjorde.
Hon uppmanade mig att kolla upp så medan hon städade klart så tog jag mig till vårdcentralen där läkaren undersökte mig och upptäckte hjärnskakning och sjukskrev mig några dagar och sa åt mig att vila.

Ja, så kan det verkligen gå när man tror att man klarar av att ta allt på samma gång, men jag lärde mig den hårda vägen!
😜

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 453 visningar

Gillar

Kommentarer

Jasmineivanoff
Jasmineivanoff,
Haha, alltså jag vet knappt om jag vågar dela med mig utav det ena jag minns.. Alltså de är så sjukt ÄCKLIGT :O Jag bölade i timmar 😋
nouw.com/jasmineivanoff
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Haha!! Sånt är ju bara roligt, tycker du ska skriva 😊
nouw.com/frökenrödlök
Josefintrangteg
Josefintrangteg,
Jag har en veckans blogg tävling på min blogg och undrar om du vill vara med? Gå in på min blogg och kika 😊
nouw.com/josefintrangteg
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ska absolut kika in 😉
nouw.com/frökenrödlök