Det ger mig en kick!

Har du fått äran att hålla ett tal någon gång? Det har jag, även om jag inte blev tillfrågad så kände jag att det borde bli ett tal från mig eftersom jag var vittne samt bästa vän med bruden. Jag tror jag överraskade många, även om dem kanske redan hade förväntat sig att jag skulle hålla tal eftersom de flesta vittnen/tärnor/best man faktiskt gör det. Jag vet inte om det tillhör egentligen men det kändes bra iallafall.
Jag hade skrivit ihop ett tal och hade med mig lappen för att få lite stöd. Vid middagen satt jag länge och väl och visste inte om jag skulle våga samtidigt som jag skulle ångra om jag inte gjorde det.
På det här bröllopet slog alla en kniv i glasen när vi ville att brudparet skulle kyssas och det klinkade hela tiden.. Jag visste därför inte riktigt hur jag skulle få uppmärksamhet eftersom när jag började klinka så fortsatte alla och brudparet ställde sig upp och gav varandra en kyss. Där satt jag snopen.
Lyckades vid något tillfälle få uppmärksamhet och började mitt tal.
Efteråt såg jag hur brudgummen torkade bort tårar och det var många som grät och det var fint att se. Jag var stolt efteråt.
Jag är fortfarande stolt över den stunden och uppdraget jag fick även om jag idag inte har kontakt med brudparet.

Jag hade tidigt bestämt mig för att hålla ett tal inför brudparet och hade inga direkta svårigheter att komma på vad det skulle innehålla. I samband med vigseln döptes min gudson så jag kombinerade talet för att det skulle passa både ock.
Skrev ner det som fanns i mitt hjärta, berättade för alla hur glad jag var att få äran att vara vittne och gudmor, att jag skulle bära uppdraget med huvudet högt och med stolthet i kroppen. Jag berättade hur mycket dem betydde för mig och hur mycket bra dem gjort för mig.
Med andra ord - jag skrev det som kändes rätt och därför var det inga svårigheter - jag berättade bara det jag kände helt enkelt.
Jag tror det är det lättaste sättet att skriva ett tal, att vara ärlig. Men om det skulle vara svårt att komma på någonting så finns det fin hjälp att ta vara på - på den här länken (www.taltips.se/brollopstal) finns massor av tal du kan inspireras av.

Jag skulle gärna hålla tal igen, både som överraskning men även om någon skulle be mig/fråga mig. Det hade vart fint att inför många människor få berätta vad jag känner inför nån speciell. Det hade vart en ära - så nu vet ni det om ni skulle vilja bjuda mig på bröllop eller något och vill ha nån som håller tal :)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer