Det förblev en dröm och finns fortfarande i mig!


Om man har en dröm så skall man inte ge upp den utan kämpa för att nå dit.
När jag var liten hade jag en dröm. Den fanns hos mig i många år och finns fortfarande kvar men jag insåg ganska fort att jag aldrig kommer nå dit. När jag var yngre borde jag sett det annorlunda för då fanns möjligheten.
Nu sätter min hälsa och tunga kropp stopp för det men i smyg drömmer jag fortfarande och det gör mig glad.
Jag vet om att jag aldrig når dit men tanken får ändå finnas för att påminna mig om min glädje.

Jag har sedan barnsben velat bli bakgrundsdansare i olika evenemang/uppträdande.
Drömmen startade när jag såg Småstjärnorna som liten, där det fanns bakgrundsdansare.
I Melodifestivalen och andra större evenemang kan det hända att det är pausunderhållning/mellanakt och då med en del dansare. En sådan skulle jag vilja bli!

Dessutom har musik och sång alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har alltid velat sjunga, jag har alltid sjungit. Det låter inte bra men jag sjunger hellre än bra och gör det trots allt för att det är roligt och att jag mår bra av det. Som liten sjöng jag alltid solo i luciatågen, jag uppträdde i teaterpjäser osv.
Jag har vart tomtegumman i "Tomtegubben som hade snuva", jag har vart en sockerbagare, jag har vart Klas Klättermus och så vidare.
När jag var 11 år gick jag med i kyrkokören för att lära mig sjunga, tillsammans med andra barn gick vi till församlingshemmet en gång i veckan för att sjunga och jag älskade det.
En eftermiddag skulle vi sjunga i stämmor när kantorn/körledaren avbröt och sa åt mig att jag sjöng för högt. Jag sänkte och fortsatte när hon avbröt igen och sa att jag skulle vara tyst och låta de andra sjöng vidare.
Pinsamt, men jag satt tyst.
Efter lektionen, innan alla gick hem säger hon igen (inför alla) Marica, du behöver inte komma tillbaka nästa vecka för du kan inte sjunga.

Jag gick hem med sänkt huvud och självförtroendet i botten, berättade om besvikelsen för mamma och pappa.
Efter det vågade jag inte riktigt öppna munnen och det har suttit i sedan dess.
När man sjunger Ja må han leva så mimar jag mycket så även psalmerna i kyrkan.
I smyg och i min ensamhet sjunger jag för glatta livet och mår så bra av det.
Det har blivit lättare genom åren och även om känslan vid Ja må han leva fortfarande finns kvar så vågar jag sjunga mer öppet inför sambon och systern iallafall.

När man är liten sätts barriärerna om man får negativitet emot sig. Det är viktigt att pusha barn att göra det dem vill göra istället för att stoppa dem. Kören var till för dem som ville lära sig sjunga, trodde jag men tydligen gällde det inte mig.


Har du uppnått och upplevt någon dröm du haft?
Något som gynnat bara dig, har du vågat att ta steget eller struntar du i det? Har du som jag fått en dröm kraschad men ändå gillar det?
Berätta gärna! @skrivochvarglad och jag vill gärna veta!
Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

skrivochvarglad
skrivochvarglad,
Men vilken okänslig idiot 😱😱 roligt att båda hade såna estetiska drömmar! 🙂
nouw.com/skrivochvarglad
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, hon var dum i huvudet och efter det har jag aldrig gillat henne. Alltid kollat snett på henne.
Jag har alltid och kommer alltid vara estet på något sätt - jag älskade att leka apa, spela teater och sånt som liten .... =)
nouw.com/frökenrödlök
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
Johanna
Johanna,
Jag sjunger hellre än bra, sjunger en del på jobbet med de gamla jag vårdar, försöker få dom att sjunga med, vissa säger att dom inte kan sjunga, brukar säga till dom "att alla kan sjunga, sen hur det låter det spelar ingen roll"
En farbror sa att han sjöng så illa att tapeterna rullade upp sig, men fick med honom i sång iaf.
Brukar även kunna dansa runt lite med dom, struntar i om jag ser galen ut som svänger min tjocka kropp i en konstig dans, huvudsaken är att vi har det roligt, och det har vi. Vissa arbetsplats när man har tid till att umgås kan man ha ont i magen av skratt.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det gäller att inte skämmas - tyvärr är vi många som gör det .. vad skadar det liksom att man bjuder lite extra på sig själv ibland 😃
nouw.com/frökenrödlök
IP: 82.99.3.229