Det finns mycket konstigt men tydligen naturligt i våra glassar.

Vad tror ni det här äckliga lilla djuret brukar finnas någonstans?

Dem finns i mycket skall jag tala om. Många vet om det, många är ovetna om det. En del bryr sig så in i vassen medan andra bara rycker på axlarna och säger jaha och? Så det är väldigt många reaktioner kring det här med löss i mat. Ja, ni läste rätt. För ni visste väl att det finns löss i ferrari-bilarna i godisdisken? I gelehallonen och zooaporna?
Jo men visst så är det. Och det visste jag sedan tidigare men nu fick jag också reda på att dessa små äckliga djur även befinner sig i glass. Närmare bestämt i Godisbåt och Lilla Anna från Siaglass. Det är för att få den röda färgen. Utvinns av torkade honor av kochenillsköldlusen. När man ser det så här och läser det blir man äcklad, iallafall jag och känner aldrig mer. Men snart kommer jag stoppa en och annan ferraribil i munnen eller njuta av en kall glassbåt. Och då bryr jag mig inte alls. Så det kan ju inte vara så farligt egentligen.


Bryr du dig om vad som finns i glass, mat och godis? Att det kan vara från döda djur så som löss och svin, att det kan vara cancerframkallande eller alger. Tillochmed palmolja som tas ifrån regnskogen.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer