Det dåliga samvetet sitter förhoppningsvis hos de andra.

Ni vet hur min skolgång har vart kantad med mobbning och utfrysning.
Det är ingenting jag hymlar om, ingenting jag håller för mig själv. Jag är rätt öppen med det för jag skäms inte.
Jag har heller inget dåligt samvete för jag tror det dåliga samvetet sitter hos dem som var elaka.
De som inte har något dåligt samvete har förmodligen inget hjärta över huvudtaget.
På ett sätt är det synd om dem. Nånting är ju fel.

Jag vill inte glömma det som hänt samtidigt som jag inte vill älta, jag accepterar hur läget är men jag kan aldrig förlåta dem. Trots att jag tror att jag inte hade vart den jag är om jag inget genomgick mobbningen så vill jag inte tacka dem för nånting. Jag vill ha ett bra minne från skolan men tyvärr har jag inte det.

Jag har valt att försöka att inte se allt för negativt på det men jag vill tro att de som mobbar andra går och mår dåligt för allt dem gjort mot nån annan. Som sagt, de som har dåligt samvete är kanske dem som mår dåligt över mobbning.
För dem som klara sig igenom en mobbning på det viset jag har gjort kanske ser saken från andra håll och tänker på dem som måste hävda sig och spela tuffa genom att såra och trycka ner nån annan stackare.

På ett sätt är dem mobbade de svagaste, eller dem som mobbar vill väl egentligen tro det.
Men jag tror inte det! De som är svaga är dem som slår, sparkar och kränker en annan individ. De svaga är dem som måste hävda sig, som måste spela tuffa på någon annans bekostnad.
De som är starka är dem som utsätts för mobbningen. De starka är dem som VARJE dag går till skolan och jobbet trots allt som sker där, trots hur dåligt dem än mår. De starka är dem som står ut men som alltid har en klump i magen, som är rädda varje dag. Dem som är starka är dem som kämpar vidare genom livet - som aldrig ger upp!


Mobbning är ett hett ämne och man kan prata vitt och brett om det och det är precis det som @Jeenyrosen och @Sanemro vill att vi skall göra!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Jasmineivanoff
Jasmineivanoff,
Ett väldigt viktigt ämne, men fruktansvärt..
nouw.com/jasmineivanoff
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja visst är det... det tas upp ofta men det verkar inte vara något som hjälper! Men man får inte sluta att prata om mobbning. Det är viktig.
nouw.com/frökenrödlök
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Jätte bra skrivit! ❤
nouw.com/jeenyrosen
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack så mycket Jeeny =)
nouw.com/frökenrödlök
livsförändringar
livsförändringar,
Tack för att du delar med dig av dina tankar! Kränkningar är sjukt knasigt fenomen. Tänk att människor ens kan tänka sig att utsätta andra för att själva trygga sin status. Det är riktigt rubbat!
nouw.com/livsförändringar
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag håller med dig! Man slutar aldrig förvånas över hur dumma en del människor faktiskt är. Hur viktigt det är att få andra att må bra istället för dåligt. Tack så mycket =)
nouw.com/frökenrödlök
Diana,
Viktigt att prata om. Jag blev också utsatt för mobbning under skoltiden, har också varit öppen om det. Hoppas och önskar precis som du att det skulle vara i mobbarna skulden sitter, trots att det tyvärr alltför ofta är vi som blivit utsatta som (felaktigt) blir skuldbelagda. Bra att du pratar om det!
ddianasliv.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Håller med dig, verkligen!
Jo, det är ett ämne som aldrig är dumt att prata om =)
nouw.com/frökenrödlök