Det är så jäkla fult gjort!

Hej Hej <3


Många av oss är ambassadörer och samarbetspartners med diverse företag, inte sant?
En del jobbar i större skala än andra, men ändå.
Jag tycker det är himla roligt att få läsa när någon bloggare har samarbete med något företag, de delar någon bra rabattkod och visar upp produkter! Jag hittar nya favoriter, jag får möjlighet att handla billigare och det vill man ju såklart.
De flesta företag är reko och de vet precis hur ett bra samarbete gå till. De möter bloggarens (eller instagramkontots användare) önskemål på ett bra sätt och diskuterar fram ett bra koncept och samarbetsplan. Oftast!

Men så ibland kommer det såna där företag som man blir så förbannad på att man måste skriva ett helt inlägg om det.
Haha!! Jag förstår inte hur ett stort och framgångsrikt företag kan sjunka så lågt att lura bloggare. Vad vinner de på det? Jag misstänker att de tänker att 1 % är missnöjda och 99% är nöjda och då gör det ingenting. Men de ger inte alls bra reklam anser jag. Det är inte fairplay så att säga.
Ibland blir man kontaktad av företag som frågar om man är intresserad av ett samarbete, men ibland är det bloggaren själv som kontaktar företag de vill göra samarbete med av olika anledningar.
När jag väljer att skicka en förfrågan till ett företag har jag förståelse för om de inte har möjlighet att besvara mitt mail eftersom de antagligen får miljoner förfrågningar om samma sak (även om jag gärna ser att de svarar mig även om intresse inte finns). Har också förståelse för och accepterar om de hör av sig och säger att de inte gör samarbeten, att kvoten för samarbeten är full eller att mina kanaler inte är inom deras målgrupp eller om jag kanske inte är så pass "stor" som de önskar för ett samarbete. Det vore helt korkat att gå i taket om ett företag tackar nej tycker jag. Och de kan ju inte samarbeta med alla.

Men något jag har svårt att acceptera är när ett företag svarar "Du har intressanta kanaler vi gärna gör samarbete med men just nu är det fullt så vi tar inte in fler samarbeten" men det sedan poppar upp både bloggare och instagramkonton som nyligen blivit ambassadörer och samarbetspartners för samma företag.
Hade det inte vart ärligt och mer sjysst att från början tacka för intresset men säga att kanalerna inte matchar dem, att de helt enkelt inte vill ingå ett samarbete?

Okej, så långt! Japp!! Eftersom de ändå tyckte mina kanaler var intressanta, de sa att de ville göra samarbete med mig och det där och då var fullt, och eftersom jag så gärna vill så skadar det ju inte att fråga igen, förhoppningsvis har de plats nu. Jag mailar igen och skriver att jag så gärna vill göra ett samarbete med just dem, att jag väljer att skicka förfrågan på nytt eftersom de sagt att de hade velat och så nämner jag att de ju poppat upp lite olika ambassadörer och att jag kanske har tur nu.
Till min glädje får jag ett svar där de välkomnar mig som ambassadör! Att det skulle bli roligt att ingå ett samarbete med mig. De skickar all information om vad som gäller. Vad de står för, vad som krävs av mig. Riktlinjer osv. Och så vill de ha min adress. Om jag fortfarande var intresserad skulle jag svara dem, vilket jag också gjorde. Men fick inget svar. Dagarna gick, jag väntade men svaren uteblev. I första mailet skrev de att första posten jag skulle lägga upp på instagram skulle vara under en specifik vecka, när den veckan började närma sig slutet kontaktade jag dem igen med att jag inte mottagit någonting och kan inte heller lägga upp i tid. Fick inget svar och dagarna gick.
Jag valde därefter att kontakta dem igen och frågan är samarbetet drar igång då jag är taggad och väntar. Inget svar! Börjar tro att det är fel på mina mail, väljer därför att skriva ett helt nytt mail (alltså inte bara klicka på svara) och förklarade hur jag tänkte och kände. Att jag väntade på deras svar, att jag så gärna vill göra samarbete, att jag förmodar att det är strul nånstans men att jag ville att de skulle höra av sig så jag vet vad som är på gång. Inget svar.
Så fick jag reda på att en kompis skickat ett mail till dem med en fråga kring hennes samarbete och de svarade henne omgående. Och då blev jag arg.

Jag valde efter det att lägga ut lite stories på min instagram där jag taggade dem för att jag ville att de skulle se att jag var missnöjd, att jag väntade på svar. Det tog inte lång tid innan de svarade på mitt mail. Och där skrev dem "Vad roligt att du vill göra samarbete med oss men vi har just nu full, men vi tar snart in nya". Men hallå?! Plötsligt är det fullt, men ni hade ju lovat mig?
Det svaret gjorde mig riktigt förbannad så jag lade faktiskt ut det på story efter att några på min instagram tyckte jag skulle göra det. De läser men svarar fortfarande inte!

Har fått flertalet dm av tjejer som råkat ut för samma sak och det gör mig så lack!
Jag fattar inte! Varför?
Varför säga ja när ni helt plötsligt ångrar er?

Sådana företag vill man inte samarbete med även om produkterna är himla bra!
Servicen och deras agerande är under all kritik.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 564 visningar

Gillar

Kommentarer

Marie
Marie,
Ja denna oärligheten är så tråkig att de har, de skickar typ ett svar de gör till alla. Det blir så opersonligt, håller med riktigt dåligt
sweetwordsbymirre.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det händer ju ofta med
nouw.com/frökenrödlök
silverblomma
silverblomma,
dåligt med företag som inte kan lämna ett rakt nej vid förfrågan..slösar ju dyrbar tid
www.nouw.com/silverblomma
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det håller jag med om! Jag hade accepterat att de inte ville från början, då hade jag bara gått vidare.
nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229