Det är så här jag pärlar.

Hej Hej <3


Nu kommer nog det sista inlägget i hur jag pärlar mina projekt. Vad roligt att du var nyfiken @jessicaburman, hoppas att det har vart inlägg till belåtenhet =)
Idag tänkte jag visa och berätta hur jag pärlar porträtt.

Om man har ett program som omvandlar foton och bilder till pärlplattemönster är det sjukt enkelt. Jag har haft ett sådant program tidigare men de senaste porträtten jag har gjort (på Kjell, på min syster och hennes kille samt på @photoemmz och hennes familj) har jag fått hjälp av en annan tjej att göra mönster i hennes program. Du kan testa en gratisversion av PhotoPearls mönsterskapare här om du är nyfiken. Att använda ett sådant program är inte svårt. Man lägger in bilden man vill ha, väljer antal plattor det ska vara på, desto mer plattor desto mer likt blir det bilden. Sedan är det bara att spara och följa mönstret. En del följer direkt genom skärmen men jag har ibland skrivit ut för att underlätta lite. Sen är det bara att följa mönstret och lägga platta för platta.
Det finns klisterark att köpa som är anpassade för pärlplattor, som har dubbelhäftande tejp men jag tycker inte de funkar så bra. Jag använder tejpmetoden och tejpar hela med maskeringstejp när jag är klar, sedan stryker jag baksidan innan jag monterar på canvasram. Då är det lättare att få det snyggt, att det håller och funkar att limma.

Förutom de på bilderna har jag även gjort en på mig och mitt ex, små på mina föräldrar samt deras hundar men dessa har jag inga bilder på.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jessicaburman
Jessicaburman,
asså såna här tavlor är så coola, minns faktiskt att ja för någora år var sjukt sugen på att testa göra sån här tavla, men visste inte det fanns ett gratis program man kunde använda, jag kollade bara på såna här start pack som innefatta program med, och dom var ju ganska dyra haha så blev aldrig av att ja köpte och testade. hade inte råd haha, måste verkligen skapa den här länken till gratis verationen, då behöver ja ju bara pärlorna och plattor och en canvas , gud nu blev ja ju verkligen sjukt sugen igen 😃 <3 nouw.com/jessicaburman
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är alltid roligt att sätta fast på canvas men man kan ju rama in också =) Jag tycker att du ska testa =)nouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229