Det är så här jag pärlar!

Hej Hej <3

@jessicaburman önskade ett inlägg om hur jag lägger mina pärlplattor så jag tänkte försöka göra ett inlägg om detta. Alla känner nog till hur man lägger en platta egentligen, men jag ska förklara lite ändå, samt hur jag gör porträtt och andra projekt.
Det kommer komma fler inlägg kring detta, för annars hade inlägget blivit för långt.

Först vill jag visa hur jag förvarar mina pärlor samt vad jag använder för verktyg när jag pärlar.
Pincett är riktigt bra att ha, framför allt när jag lägger minipärlor, det går inte utan. Ni vet hur stor en vanlig pärla är, 5mm. Det går fyra minipärlor på en vanlig. Små med andra ord. Till de har jag den smalare varianten och till de vanliga har jag den andra. Använder även maskeringstejp och varför för ni se längre ner.


En vanlig platta hittar jag oftast inspiration till via pinterest. Många av bilderna går att följa och lägga själv vilket jag gör, ibland modifierar jag för att passa mig bättre med färger och annat jag vill ha på. Ibland får jag gissa mig till och försöka lista ut hur det ska vara då bilderna kan vara kassa.
Jag följer helt enkelt den inspirerade bilden och lägger plattan. Nu den senaste tiden har det blivit väldigt stora projekt jag har gjort och de är nästan roligast att göra. Beroende på hur många plattor och hur avancerad plattan är, tar det olika tid att lägga. Hunden på bilden tog ca 1.5 timme och den är fyra plattor stor.


När jag är klar med plattan så tejpar jag den med bred maskeringstejp, beroende på hur stor plattan är så tar jag två lager. Ju större desto mer tejp! Det går alltså åt väldigt mycket tejp men hellre det än att plattorna går sönder. Detta sättet är nämligen det bästa när man ska stryka tycker jag, för då riskerar man inte att smälta och förstöra plattorna. Jag tejpar och stryker med händerna så att pärlorna fastnar på tejpen, sedan (beroende på storlek, denna funkade såhär) tar jag i ett hörn och drar försiktigt upp allt från plattorna och så lägger jag den på mitt skrivbord där jag stryker. Se bild nedan.


Sedan stryker jag den försiktigt, det tar sin lilla tid men det är det värt. När jag strykt den lägger jag på någon tyngd. Böcker eller fotoalbum, för att hålla den i tryck så den förblir plan medan den kallnar. När den är kall plockar jag försiktigt bort den från tejpen och vänder den om och stryker även baksidan för att den ska bli så stabil och hållbar som möjligt. Även där läggs den i tryck!

Tänkte avsluta inlägget med att visa några plattor jag lagt där jag använt mig av minipärlor. Jag har gjort örhängen av minipärlor så på bilden med snövit ser du skillnaden på storlek. Tavlan på Toad, princess, Mario med mera är gjord enbart i minipärlor. Tavlan där Mario och Luigi åker skateboard har jag designat helt själv, jag har kommit på motivet och pärlat helt utifrån mitt huvud och fantasi. Åskådarna och molnen är gjorda i minipärlor, resten midi.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

aworkinprogress
aworkinprogress,
vad roligt, har inte pärlat på så många år 😊 du är superduktig!nouw.com/aworkinprogress
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är himla trevligt, tackar =)nouw.com/frökenrödlök
Jessiekaos
Jessiekaos,
åh men gud vad glaad jag blev du gjorde detta inlägg, jag har ju inte lagt med pärlor sen jag var lite, så ärligt minns ja inte mycket hur det var man gjorde, detta gav mig så mycket , för någon gång ska ja jag skaffa lite pärlor och testa detta också , kommer säkert gå tillbaka till ditt det här inlägget då 😃 <3 nouw.com/jessiekaos
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det tycker jag du ska göra =) Det är jätteroligtnouw.com/frökenrödlök
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229