Det är intressant och det är motiverande med viktbloggar.

Det här med bloggandet är ju väldigt bra egentligen. Är man som mig får man skriva av sig och folk läser. Jag skriver lite allt möjligt, vad som faller mig in liksom. Men bloggandet för andra är också bra om dem är inriktade på ett särskilt ämne - hästar, musik, mode, pyssel eller vikt. Man engagerar sig och brinner för sitt "ämne" och delar med sig och dem får respons. Det är viktigt. Om det är nån som skriver om vikt gör dem det ofta för sig själva, för att stapla upp ex dagens matintag, dagens motion osv för att lättare klara sig kvar på banan men det är ju också för oss läsare som intresserar oss för dem - för att vi blir ju också engagerade, vi blir motiverade och vi blir glada för deras framgångar.

Jag har en blogg som jag hittade för nån vecka sen och som jag måste läsa dagligen. Även om jag just nu inte tänker så värst mycket på min vikt så är ändå hennes blogg otroligt motiverande. Hon har tillexempel fått mig intresserad av att ta upp det här med att göra matlistor igen så en sån veckomatsedel gjorde jag ju tack vare henne. Man vet inte vad som kan inspirera människor, små saker kan vara avgörande för nån annans liv.
Nu var det kanske inte avgörande för just mitt liv men det var en vardaglig grej för henne som blev stor för mig i min vardag just nu.
Man gläds åt hennes framgångar med sin vikt. Jag blir otroligt glad när jag ser vad hon skriver, om hon har gått ner, om hon klarat av att inte äta sötsaker eller det hon vill motstå och blir glad när jag ser hur hon kämpar med sina promenader trots att det är jobbigt emellanåt. För ja, jobbigt är det om man promenerar med en kroppshydda på 169kg men det är bra det hon gör. Hon är jätteduktig!

Dessutom skriver hon lättsamt, hon har bilder och uppdaterar ofta och det gör att det är ännu mer roligt att läsa hennes blogg. Bloggen är "specialiserad" på hennes viktnedgång och hälsa men det händer att hon skriver om andra saker också som tillexempel att hon och sambon var på IKEA igår. Jag tycker det är kul när hon varvar lite emellanåt. Och jag gillar hennes matinlägg.

Har du också blivit nyfiken på denna kvinnan? Då tycker jag du skall ta dig in på Saras Viktiga resa!
Printscreenade hennes header.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer