Det är hon värd!

.. jag gav den en chans!

Syftar på filmen "En man som heter Ove" som jag tror de flesta känner till vid det här laget.
När jag jobbade i Grimslöv lånade jag ljudboken med samma titel på biblioteket och lyssnade varje morgon och eftermiddag när jag körde mina 3.7 mil mellan jobb och boende. Jag kom halvvägs in i boken och jag vet att jag varje dag svor åt den förbannade Ove. Vilket jävla påhitt, vilken jävla idiot. Jag hatade honom och tyckte han var så vedervärdig att jag inte klarade av att lyssna klart på boken. Jag stängde av, lämnade tillbaka och lånade nånting nytt.
Sen dess har jag haft svårt för den här filmen/boken. Men, kände att jag måste ju faktiskt ge den en chans.
Det kanske är annorlunda när man ser karaktärerna från boken. Och ja, det var annorlunda. Och ja, det var bättre.
Det var faktiskt en riktigt fin film trots allt. Jag tyckte knappt att Ove var så hemsk egentligen, som han först verkade vara i boken. Konstigt.
Kanske gjorde filmen sig så bra för att Rolf Lassgård är en sjuhelvetes bra skådespelare? Mycket möjligt. Kanske för att man i filmen fick de här humoristiska partierna på ett annat sätt än i boken?
Jag kom tillochmed på mig själv att vid vissa tillfällen skratta när jag såg filmen.

Om du kan få förståelse från en sprätt som kör Audi. Fyra nollor i grillen och en bakom ratten. Jag tyckte det var rätt roligt faktiskt, det fick mig att skratta till. Ove var rätt käck, även om han i boken verkade vara väldigt mycket mer arg än i filmen. Slutet var ju väldigt fint, även om det var sorgligt, han fick ju som han ville men det som fick mina ögon att tåras (japp, är en känslig jävel så gråter i de flesta filmer) var när flickorna säger Tack morfar! Där ser man hur allt kan te sig. Han fick ett barn till slut och tre barnbarn och jag tror han dog lycklig.

Det är faktiskt en film jag skulle kunna se igen - tro det eller ej. Ibland är det faktiskt bra att man vågar ge saker en chans. Ibland kan det liksom vara bättre än förväntat. Tack!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer