Det är en orättvis värld vi lever i!

Hej!

Först vill jag påpeka att jag nu tänker på barnen i Sverige. Jag vet att barn i andra länder råkar ännu mer illa ut och det är fruktansvärt att det får vara så, men detta inlägget är som sagt om våra svenska barn.

Jag har tänkt på detta sedan jag förstod att barnen i våra skolor hade fått sommarlov.
Man tror att alla barn längtar till ledighet, sommar och lov men långt ifrån alla gör det.
Det finns dem som inte ser fram emot att skolan slutar, som inte vill vara lediga och hemma, som hellre hade fortsatt gå i skolan. För att deras mammor eller pappor kanske är alkoholister och barnen varenda dag är orolig över hur det skall vara hemma. Att deras föräldrar har semester och super och barnet får klara sig själv. Just det barnet kanske räknar ner till semestern är över och föräldern återgår till arbetet. För att då vet barnet att föräldern håller sig nykter och är på arbetet.
Det finns dem barnen vars föräldrar inte har råd med mat, som oroar sig över när dem skall få mat nästa gång.
Som också räknar ner till att skolan börjar igen och sommarlovet är över för att dem då vet att dem får iallafall ett mål mat om dagen. Då vet dem att dem klarar sig, hemma kanske dem ingenting får för att föräldrarna/föräldern har det kämpigt.

Det är fruktansvärt att det är en sån kontrast mellan klasskamraterna i våra skolor. Att många barn åker till Liseberg, Kolmården, utlandsresor, äter god mat, godis och andra saker medan vissa barn aldrig får uppleva detta.
En del klasskamrater oroar sig för hur vädret skall bli, om det finns någon att leka med, osv
medan en del barn oroar sig över hur ens föräldrar mår, att dem skall tvingas lägga sig utan mat i magen.
Stackarna!
Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 440 visningar

Gillar

Kommentarer

beccasmelodi
beccasmelodi,
Viktigt ämne att lyfta!
nouw.com/beccasmelodi
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo jag tycker det =)
nouw.com/frökenrödlök