De här tiggeriet gör mig ledsen

Möttes precis av en status på facebook jag faktiskt själv delade. Handlade om de här rumänska tiggarna som sätter sig utanför varje butik med en skylt på knackig engelska där dem bedjar att man skall hjälpa dem med pengar för att skicka hem till barn och man i sitt land.
I den här delningen var det en person som såg en kvinna tigga utanför en butik när han skulle handla. Han ser även en dam lämna 50kr till tiggaren.
När han kommer ut från affären ser han kvinnan gå iväg, hon går mot parkeringen där personen har sin bil så han följer efter. Tiggaren kliver in i en bil och efter en stund kastas kycklingrester ut ifrån bilen och en man kliver ut och plockar ut ett antal barn (samma barn som personen såg tiggaren hade på sin skylt) och sen kliver även tiggaren ut och sätter sig och börjar tigga igen. Kom då att tänka på när jag var i Falkenberg senast. Innan vi åkte hem gick vi in på Lidl. Då satt det en man och tiggde utanför och en annan man lämnar en sedel till honom som tiggaren viker ihop och stoppar i innerfickan på jackan. Han har mössa på sig som är långt nerdragen men jag ser ändå att han har hörlurar i öronen. Mobiltelefon med musik? Mp3? Eller ipod eller vad det heter? Reagerade väldigt på det. Men när jag kommer ut från affären och ser genom rutan där mannen sitter ser jag att han gömt undan ett sexpack öl. Jag blev så sur. Är det till sånt pengarna naiva svenskar ger går till?! När jag åker förbi ser jag även att en är öppnad. Så han sitter där och dricker öppet medan hans skylt ber oss att skänka pengar till honom som han kan skicka hem till sina barn.

Fy fan säger jag bara. Jag vill så gärna fråga personer jag ser skänka pengar, om de vet vad pengarna går till men det är samtidigt deras val. Skänker du pengar till tiggare? Skänker du pengar till nånting?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer