Dagens goda gärning :)

Idag gjorde jag och Kjell något bra, eller vi vill tro det iallafall.
När vi hade vart på Biltema och satt oss i bilen för att köra därifrån ser vi hur bilen (mercedes) bredvid oss helt plötsligt börjar gunga ordentligt. Ser då hur en bil bredvid den kört rätt in i sidan på mercedesen. Tror det var en ford som körde.
Forden har stått parkerad bredvid mercedesen och inte kört ut tillräckligt lång innan han rattat om utan kör då alltså in i sidan liksom.
Allt detta ser vi från vår bil och när vi tittar ut får jag ögonkontakt med föraren och han backar bakåt, då antar både Kjell och jag att han skall stanna, invänta ägaren till mercan eller iallafall lämna en lapp om telefonnummer. Men icke - han drar nämligen därifrån och vi tittar på varandra med förvånade miner. Vem gör så?!
Vi hann ta hans reg.nummer och beslutar att invänta ägaren till mercan och berätta vad som inträffat.
Forden hade en rejäl inbuckling på sin bil och mercan rejäl skada på sin bil.
När ägaren kommer berättar vi vad som hänt, lämnar reg.numret och en redogörelse för vad vi såg.
Vi blev så arga för att han stack, allt kan liksom hända, det är lätt hänt att man kör in i en annan bil men då stannar man och ger sig tillkänna.

Ägaren av mercedesen blev jätteglad och tackade tusen gånger om. Han ville även ha vårt namn och telefonnummer, varför vet jag inte men antagligen utifall det skulle vara något.
Mercedesen var inte äldre än 4 år sa han.
Fy fan så tråkigt sånt här är.
Vi känner iallafall att vi gjorde det vi kunde och även om det kanske var elakt att ange föraren så var det inte mer än rätt enligt oss, för som sagt, man smiter inte!

Hur hade ni gjort?


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Sofie,
Så bra gjort av er! Antagligen ville han ha ert nummer eftersom ni är vittne och kan därför intyga att händelsen faktiskt skett. ☺️👏
sofiethufvesson.vimedbarn.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag lämnade en kommentar i din blogg men vet inte om den kom fram, det strulade precis när jag skulle klicka på kommentera =)
nouw.com/frökenrödlök
Karin B,
Fy, så trist för bilägaren! Så bra att ni stannade kvar och kunde ge reg-numret!
www.junitjejen.se