Dag tretton - kärlek är?

Dag 13 – Vad är kärlek? Jag får försöka fatta mig kort för jag kan tänka mig att detta ämne kan tendera till att det blir ett ganska långt inlägg. Kärlek är ett diffust uttryck. Svårt att definiera och svaren är olika beroende på vem du frågar helt enkelt.
Alla har vi våra erfarenheter och alla har vi våra åsikter kring detta med kärlek. Vad är egentligen kärlek för nånting?
Kan man ta på det? Ser man det? Känns det?
Kärlek för mig är mångt och mycket. Jag har en enorm kärlek till min sambo för han gör verkligen livet värt att leva. Hade han inte vart så förtjusande rar som han faktiskt är hade han inte vart en anledning till att jag vill fortsätta mitt liv och då är det inte kärlek, på något underligt sätt. Ett sätt att ge nån annan ett liv.

Men det är ändå rätt lika när det kommer till familj och vänner också tycker jag. Har man underbara vänner som man känner att man kan prata med och dela allt med osv, anser jag att det är en person man inte vill vara utan. Det är kärlek. Man är snäll och man vårdar vänskapen för att den skall vara så bra som den bara kan. Kärlek.
Kan man inte leva utan någon måste det bero på kärlek. Man hyser starka känslor till någon.
Ens husdjur är en stor del att lägga kärlek på. Att ta hand om som om det vore ett barn, uppfostra, ge mat och kärlek. Nån som finns där när man är ledsen och som finns där när man är glad. Som har en stor del i ens liv.
Man kan också ha olika kärlekar till diverse tingest. Jag har en förkärlek till Monchhichier som ni vet och jag älskar färgen lila. Har en enorm kärlek till mitt hem som jag trivs i. Man tycker om någonting.

Utlägg från wikipedia på sökta ordet; kärlek.
Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation, mot mer allmänna konkreta ting som naturen, Kyrkan eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något! Kärlek är så stort och samtidigt något svårt att sätta fingret på. Alla känner det på ett eller annat sätt.
Men detta är lite hur jag tycker kärlek är. Betyder inte att det är så, bara hur jag känner det.
Vad är kärlek för dig?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 4 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229