Christmas-tag

Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”? Ledighet, Kalle Anka, Familjen, Julklappar, Mat

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året? Nej, faktiskt inte! Jag kommer fira tillsammans med mamma, pappa, brorsan, syrran och hennes svåger. Kalle Anka, mat, paketlek, massa skratt och gotte. Skillnaden är väl morgonen för då kommer jag ha mysfrukost med sambon.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan…."? ... Julskinkan!

Viktigaste grejen på julbordet? Julskinka, ägghalvor och ostmacka!

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands? Ja, men på något vis hade det vart underbart, att vara utomlands över lag är ju toppen men jag misstänker att jag kommer ha ångest över att jag gör någonting nytt. Jag är en traditionsmänniska så om det inte riktigt blir som det brukar så känns det jobbigt - så vet inte om jag kommer klara att fira jul utomlands. HAHA!

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar? Jag vet inte! Älskar svenska låtar mest men om jag tänker efter tror jag nog att de amerikanska ger mig mer stämning.

Vilken julfilm är bättre: ”Love actually” eller ”En underbar jävla jul”? Minns inte riktigt Love Actually. men jag gillar svenska filmer så hade nog ändå valt En underbar jävla jul. Så härlig! Nu blev jag sugen på att titta på den!

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor? Pepparkakor!

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen? Sedan några år tillbaka har vi inga direkta julklappar. Jo, vi köper alltid nånting till mamma och pappa (eller dem jag firar hos) som tack för att jag får komma liksom.. men vi byter inte julklappar på samma sätt som man gjorde när man var liten. Vi fokuserar mer på Paket-leken och där går vi alla all in kan jag ju säga. Den leken kör vi i två omgångar för vi har alltid så många paket. Reglerna är 4 paket för 300Kr men ingen brukar landa där utan 5-6 paket kan det lätt bli och är vi då 5-6 personer blir det en hel del klappar =)
En omgång kör vi efter Kalle Anka och en omgång senare på kvällen efter att vi ätit ljuvlig julmat.

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv? Ohja!! Det är viktigt. Det är tradition. Dem första åren när jag hade flyttat hemifrån fick jag alltid en chokladkalender av mamma och pappa! Senare år har jag alltid köpt någon form av kalender. Godis.
Men jag skulle vilja köpa The Body Shop´s något år men blir alltid så snål när det är dags!

När är det okej att börja julpynta tycker du? Jag tycker att det är okej till 1:a advent. Då åker först adventsstakarna upp men när jag ändå håller på tycker jag att tomtarna ändå kan få komma upp då. Vi skulle ha en gran i år, köpte en liten plast och allt som hör till men det har inte blivit att vi ställt upp den så blir nog nästa år som den kommer upp =)

Och sista frågan – hur pepp är du i detta nu på december och julen? Jag är riktigt pepp! Mest pepp över att få ge syrran sin julklapp faktiskt =)

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer