Borde inte straffen vara högre?

För ett tag sen kom jag in på Jonatan´s blogg där han skrev ett jättebra inlägg.
Jag blev påverkad och känner att jag också vill ta upp ämnet.
Det handlar om sexförbrytare.
Han skriver om en kvinna som gjorde ett experiment. Hon hade skapat sig en falsk profil som 12 årig tjej på communitysajten kamrat.com. Efter en kort stund började meddelanden komma in, från äldre män som ville det ena och det andra.
Det handlade om att ha sex, bli avsugen, om hon var rakad och oskuld osv.

Jonatan frågar hur man skulle känna om ens egna dotter får sådana meddelande från exempelvis en bekant eller kollega. Jag säger bara fy fan!
Jag har så svårt att tänka mig - hur fan går dessa äckliga män igång på små barn?!
Det är ju sjukt. Och dem verkar inte skämmas.
Jonatan skrev att en man dömdes för över 500 brott med nära 100 barn. Han begick sina brott på internet och fick flickor mellan 5-14 år att skicka sexuellt material till honom.
Hur är man funtad om man ber små flickor om detta?
Han dömdes som sagt och fick bara 3 års fängelsestraff.
Varför?

En annan dömd gärningsman fick straffet sänkt. Han hade 10.000 pornografiska bilder och 200 filmer på sin dator. Han överklagade och under den tiden skaffade han sig nya bilder och filmer. På autentiska övergrepp på små barn och filmer på spädbarn. Rättväsendet tyckte att ett straff på 2 år skulle räcka.
På vilket sätt då undrar jag?
Som Jonatan skriver - dessa unga barn är ju inte trygga för att han får 2 år i fängelse - när han kommer ut fortsätter han väl bara?
Samtidigt ligger det en 13 åring i sitt flickrum och planerar sitt egna självmord.

Ja, Jonatan skriver en del - tycker ni skall gå in och läsa. Det är sjukt. Mycket sjukt.
Jag tänker på alla dessa flickor och pojkar som råkat ut för sådana är äckliga människor och som måste leva med detta. Stackarna!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 324 visningar

Gillar

Kommentarer

deninrekampen,
Sv: Skönt att den blivit bättre, den där söndags ångesten! Tråkigt att han inte kommer vara hemma 😟 Men mysigare sen när han kommer hem kan jag tänka mig! Kram
deninrekampen.bloggplatsen.se/
freja,
tycker att straffen borde vara högre på det mesta. Känns som idioterna kommer undan men nästan vad som helst 😟
frejamarley.nu
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Visst gör dem .. men så finns det inte resurser till att hålla alla i fängelset utan ger dem kortare straff ... skit också säger jag.
nouw.com/frökenrödlök
Zyllah,
Jag håller med dig. Många straff i Sverige är alldeles för snälla, det gäller bland annat våldtäkter också. Förövarna får i å för sig lite svårare att få jobb när de kommer ut, men det är ingenting jämfört med vad de som utsatts för brottet måste stå ut med!!!
<3
Zyllah.blogg.se