Bokrecension #98 - Åsa Hallengård

Antikkurs för vilsna hjärtan
Antikcafe för kantstötta hjärtan
Antikgård för spirande hjärtan skrivna av Åsa Hallengård

Antikkurs för vilsna hjärtan
Sju personer anmäler sig till en omtalad antikkurs. Alla har sina egna problem, svårigheter, haltande förhållanden eller ensamhet och dåligt självförtroende att kämpa med. För ett par blir kursen ett sista desperat försök att hitta fram till varandra. I berättelsen flätas kursdeltagarnas öden dramatiskt in i varandra och samspelet mellan dem utvecklas till en helande kraft som blommar ut under kursen. En hjärtevärmande och spännande berättelse bland antikviteter i Landskronamiljö. En riktig feelgood!

Antikcafe för kantstötta hjärtan
Antikcafé för kantstötta hjärtan är en varm roman om familjeband och vänskap. Maria är utbränd. Martin inser att han måste få familjen på rätt köl igen. Kan Kristinas gamla sjöbod vara lösningen?
Peter och Karl är mitt uppe i en kris som sliter isär dem. Inget blir bättre av svärföräldrarnas intolerans.


Antikgård för spirande hjärtan

Antikgård för spirande hjärtan: Peters livsdröm är på väg att gå i uppfyllelse då han och Karl oväntat blir deltidsföräldrar. Peters syster och hennes nye pojkväns destruktiva livsstil gör att glädjen blir kortvarig. Martin vill arrangera en punkkonsert en sommarkväll i juli. Varför kommer Tobbe tillbaka? Han hotar och stör Klara som söker hjälp hos sina vänner från Antikkursen.

Min recension:

Dessa böcker har stått i min bokhylla ett bra tag men jag har inte fått tummen ur att välja dem, men för en tid sen blev det gjort. Detta är Åsas debuter och det är svårt att tro det, hon skriver riktigt bra och fint så det är svårt att ana att detta är de första.
Men iallafall, en mysig serie med härliga miljöer och karaktärer jag tycker mycket om.
Jag älskar hur allt vävs samman och hur alla i böckerna hjälper varandra. Hur fantastisk vänskap kan vara och hur mycket folk kan komma att betyda för varandra i svåra situationer.
Att ett besök på en kurs kan skapa dessa band av vänskap och kärlek är helt fantastiskt och Åsa har fångat allt så himla bra. Jag önskar att jag vore en av karaktärerna, för allt låter så himla mysigt.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer