Bokrecension #93 - Sara H. Olsson

Värre framåt natten av Sara H. Olsson

Johanna Seger har fullt upp, både på jobbet och hemma. Hotellet Vita huset, som hon driver tillsammans med väninnan Nina Becker, upptar en stor del av hennes tid och hon dras med ständigt dåligt samvete över att inte räcka till för sin treårige son Bertil, som nu har börjat stå väldigt nära sin pappa. Samtidigt kämpar Nina och hennes sambo med att försöka skaffa barn, ivrigt påhejade av Ninas mamma som sparat varje babyplagg och pryl sedan sjuttiotalet. När Vita huset får besök av "Lord Cosmos" och hans anhängare kan de två hotellägarna till en början bara skratta åt det förmodade och märkliga rollspelsgänget. Men när Klarne Karlsson, hotellets frispråkige vaktmästare, får syn på en av gästerna storgråtande i fönstret börjar han ana att allt inte är som det ska. Vad gör de i Hallvetet egentligen, och varför har de ingen packning med sig?

"Värre framåt natten" är den fjärde, fristående delen i Hallavikserien, där föräldraskap, karriär- och livsval beskrivs med en stor portion humor.

Min recension:

Här har vi en bok till av Sara H. Olsson som jag recenserade senast.
Jag har läst de andra tre delarna om Hallavik och lyssnade omgående på del 4 när den släpptes.
Jag tycker om serien med mysiga karaktärer som kommer och går, alla följer inte med i varje bok vilket jag förstår men Johanna och Nina gör det och i denna har det som ni läst ett hotell.
I den här serien är det väldigt mycket humor och det älskar jag, var på flera ställen som jag skrattade rakt ut av vad som hände och Sara har verkligen fått till historien bra.
Inte bara humor möts i boken utan även spänning då man får följa sökandet efter sanningen på vem de skumma hotellgästerna är.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer