Bokrecension #91 - Lena Risberg

Mord, det är mord: det som händer i tvättstugan måste stanna i tvättstugan av Lena Risberg

Utanför en tvättstuga i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm hittas en illa omtyckt granne död. Det ser ut att ha varit en olycka men bästa väninnorna Ninni och Bim tror annorlunda - de misstänker att en mördare går lös! I boken Mord, det är mord! får vi i sällskap av Ninni och Bim, två färgstarka kvinnor som har en tendens att hamna i dråpliga situationer, stifta bekantskap med udda grannar. Mordmysterier varvas med lite historia, anekdoter, nostalgitrippar och ett och annat matrecept. Mord, det är mord! är en rolig och fartfylld mordhistoria, en feelgood-deckare i ordets rätta bemärkelse. Det är en lättsam bok med en precis lagom blandning av mordgåta, god mat och fina miljöbeskrivningar.

Min recension:

En spännande och lite smårolig bok det här. Det händer saker mest hela tiden och den är därför svår att lägga ifrån sig. Spänning, den är lättläst och väldigt trevlig.
Jag har aldrig läst någonting av denna författaren tidigare men det var inte sista gången, hon skriver på ett bra och tilltalande sätt.
Det är väldigt många olika karaktärer som rör sig i boken men de flesta är mest i skymundan om man kan säga så, vilket gör att det inte blir rörigt även om det är mycket namn att hålla reda på.
Att det är de två äldre damerna i trappuppgången som leker detektiver är nog det bästa med hela boken.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer