Bokrecension #90 - Arash Raoufi

Förvrängda cirklar av Arash Raoufi

Den unge försvarsadvokaten Dastan Davani lyckas slå igenom som en up-and-coming stjärna på advokathimmeln, trots tuff uppväxt, dubbla kulturer och en känsla av utanförskap. I en miljö där relationer med klienter kan medföra livsfara och kollegornas svek tillhör vardagen försöker Dastan följa sin egen väg. Frun Jane Mertens är den främsta tryggheten i Dastans liv men hon oroar sig över hans val av yrke. Gangsterledaren Sia Nasri har under flera år expanderat sin makt i Göteborgs undre värld och det verkar som att ingen kan stå i vägen för honom. Men efter en längre tid utomlands återvänder Babyface Mickael Sten för att kräva sin hämnd. Dastans lojalitet ställs på sin spets när han ofrivilligt dras in i sina klienters krig. Mitt i allt inträffar något som slår Dastans liv i spillror och det är oklart om han någonsin kan ta sig tillbaka.
Förvrängda cirklar är den första delen i serien Försvarsadvokaten av Arash Raoufi.

Min recension:

Jag kände inte till denna boken först och när jag fick ett paket med beställda recensionsex fick jag en jag inte hade beställt, nämligen denna. Jag var skeptisk, tänkte att det inte är någon bok jag vill läsa.
Men jag påbörjade den och jag är så tacksam och glad över att jag fick den.
Det här var en så himla bra bok och det är roligt att den är skriven på ett helt annat sätt än andra böcker jag tidigare har läst. Här följer man inga poliser eller brottslingar på det sättet man oftast gör utan här är det en försvarsadvokats resa vi följer och det gör det så spännande.
Jag lärde mig massvis samtidigt som boken var så spännande och svår att lägga ifrån sig.
Blev också glad när jag förstod att detta bara var början, att det är planerat att göra en serie av denna så nu ser jag fram emot de andra delarna som jag verkligen kommer läsa. Det här var en fullpottare rakt igenom!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer