Bokrecension #87 - Ewa Klingberg

Midsommarblot - Ewa Klingberg


Niklas återvänder till Värnamo för att begrava sin pappa, ortens välkända tidningsredaktör. Till kyrkan kommer också halvsystern Jill. Syskonen har inte setts på över femtio år och tillsammans åker de till den ödsliga villan som är fylld med barndomsminnen. Men Niklas lämnas snart ensam kvar med sorgen och dödsboet. I takt med att Niklas tömmer pappans arbetsrum hittar han gulnade urklipp om ett mystiskt fall på 1960-talet. Hästhandlaren som spårlöst försvann väcker Niklas nyfikenhet. Kan han bringa ljus i fallet som gäckade hans pappa i så många år? Och på så vis också komma närmare både den far och den syster han aldrig riktigt har lärt känna. Den korta visiten i Värnamo drar ut på tiden, och plötsligt känns storstadens höga tempo och måsten inte längre lika lockande.

Midsommarblot är första delen i Ewa Klingbergs nya mysdeckarserie. Återigen har hon valt en småländsk småstad som skådeplats, och läsaren bjuds in till en värld bestående av skrönor, härliga karaktärer och en och annan påse Ahlgrens bilar.

Min recension:

Återigen en bok jag gillar! Jag har läst böcker från Ewa tidigare som jag gillat och nu när hon skriver en deckare kunde jag inte låta bli. Jag kommer garanterat läsa de andra delarna också!
En välarbetat roman där 60-talet möter modern tid, roligt att få vara med även i äldre årgång. Boken är skriven på ett bra sätt så att det inte känns rörigt även om den utspelar sig parallellt med två världar, två årtionden. En spännande historia och jag gillar att den utspelar sig inom Sverige och ganska nära där jag själv bor eller bott.
Jag ser som sagt fram emot nästa del i Ewas mysdeckare.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer