Bokrecension #86 - Sven Anders Svensson

Militärbasen i Minnared - Sven Anders Svensson

Säkerhetsläget kring Östersjön har försämrats. Sverige behöver hjälp att försvara sig och regeringen beslutar att låta Nato upprätta ett antal baser i landet. I den lilla orten Minnared rullar livet på precis som vanligt. Ingen kan ana att en av militärbaserna ska placeras just där. Allra minst den före detta lantbrukarhustrun Gerd Johans-son, som blir närmaste granne med basen. När soldaterna anländer till hennes gård, och hon förstår att basen skall ligga i hennes skog, börjar hon tillsammans med prästen Sara Nordblom agera för att få bort den. Brigadgeneral Jacob Anderson tillträder som chef för basen. Han är angelägen om att ha lokalbefolkningen med sig i sitt uppdrag att säkra freden i landet. Av en slump blir han bekant med Sara. Samtidigt rycker kriget allt närmare.

Militärbasen i Minnared är en roman som utspelar sig i en nära framtid. Den handlar om vad som händer med relationer och värderingar i en tid då frågorna ställs på sin spets.

Min recension:

Jag var aningens skeptisk till en början för militär och sånt gillar jag inte så mycket av, men när jag läste baksidan blev jag ändå lite nyfiken så jag läste den.
Oj, vilken rolig bok! Det var inte alls som jag trodde från början. Även här får man följa äldre personer i huvudrollen och jag har fastnat för sådana som ni vet så gjorde mig glad.
Älskar hur ett litet samhälle går ihop när det är någonting, hur gemenskapen kan bildas och hur stark en enda person kan vara i sina åsikter.
Emellanåt skapar boken tankeställare tycker jag, men oftast var den bara charmig och väldigt rolig.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer