Bokrecension #85 - Willy Berg

Harrys Garage av Willy Berg

Harry, jag har fått en lysande idé. Du och jag ska starta ett rockband.
Va, är du inte klok? Jag är ju pensionär.
Ja, just det. Det är precis vad de behöver.

Två gamla vänner bestämmer sig för att starta ett rockband för att bryta sitt enformiga pensionärsliv. Harrys garage blir startplatsen för deras första trevande försök. Premiären blir en succé, men de hamnar snart i en serie händelser som de inte har full kontroll över. Harrys Garage är en feelgood-roman i samma anda som En man som heter Ove och Hundraåringen . En berättelse om manlig vänskap och om sökande efter meningsfullhet i tillvaron. Om rädslan inför åldrandet, lusten till kärleken och livet, och om musiken som en oemotståndlig kraft.

Min recension:

Jag älskar den här boken! Så galet att pensionärer vågar utmana sig själva och ta drömmen i mål men samtidigt väldigt fint av dem. Det är nog därför jag gillade boken så pass mycket, att det är just pensionärer det handlar om. Annars känns det som att så fort man bli pensionär så ska man sitta hemma och lösa korsord och påta i trädgården, men inte männen i den här boken.
Så himla mycket roligt man får läsa om, så skojiga saker de får vara med om. Både dråpliga saker, roliga saker, mindre kul saker men det händer grejer hela tiden och boken är riktigt charmigt skriven.
Jag vill verkligen rekommendera Harrys garage till dig som gillar mysiga feelgood med mycket humor i.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer