Bokrecension #83 - Bosse Norrhem


Den enögde akvarellmålaren av Bosse Norrhem

Erik Burman, pensionär och amatörmålare, har bosatt sig på landet efter ett liv i storstan. Han inleder en rehabiliteringsperiod efter en akut operation i huvudet samtidigt som han arbetar med att förbereda en konstutställning. I närheten av sitt hus gör han en eftermiddag en upptäckt som leder till en serie oförklarliga händelser med spår bakåt i tiden. Motvilligt följer han spåren och tvingas inse att hans måleri bär på en djupare innebörd än han kunnat ana.

Den enögde akvarellmålaren är en gränsöverskidande spänningsroman med övernaturliga inslag och stillsam dramatik.

Min recension:

Jag hade inga förväntningar när jag började läsa boken, hade bara läst baksidan och gav den ett försök. Jag gillar den, faktiskt. Till en början undrade jag lite vad det var för en bok, jag kunde inte riktigt få grepp om den men gav den en chans och fortsatte. Till slut eskalerade historien och boken blev riktigt spännande, en riktig bladvändare nästan.
Det var roligt att få följa konstnären i text och ärligt talat påverkade han mig en aning för jag blev inspirerad så pass att jag plockade fram mina akvarellfärger och satte igång och målade lite.
Det är väl ändå ett bra betyg för en bok!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Linda,

Duktig du som hinner med att skriva bokrecentioner mitt i sommaren, själv har jag haft en lång bloggpaus nu men håller på att starta upp min nya blogg lite smått..tröttnade på den gamla..

nouw.com/stegsamlaren
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag gör ju inte så mycket annat så tid är det som finns !
nouw.com/frökenrödlök
Bosse
,

Hej o tack för att du tagit dej tid att läsa och recensera min roman och kul att du blev inspirerad att plocka fram dina målargrejer! Ha en riktigt skön fortsatt sommar!

FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack själv för en trevlig bok 😍
nouw.com/frökenrödlök