Bokrecension #82 - Kristina Suomela Björklund


Musikpensionatet av Kristina Suomela Björklund

Alexandra har alltid älskat musiken, älskat att spela, och vid ung ålder kämpat sig till en plats i en väl ansedd orkester. Men så börjar allting plötsligt falla samman. Inspirationen vill inte infinna sig och när Alexandra kommer på sin älskare Patrik med en annan kvinna får hon nog. Utan att tänka efter bokar hon en resa till en liten alpby i Schweiz, men när hon kommer fram till den pittoreska byn möts hon av en sorglig verklighet. Skidliftarna står stilla, hotellen tomma och de enda som besöker byns restaurang är invånarna själva. Turisterna har sedan länge slutat komma och gatorna ligger öde. Kan Alexandra göra något för att hjälpa den lilla byn och samtidigt hitta tillbaka till sig själv?

Musikpensionatet är en varm feelgood-roman om att hitta sig själv och våga leva livet fullt ut.

Min recension:

Återigen har jag hittat en bok som jag gillar och som passar mig riktigt bra.
En varm och glädjande feelgood.
Jag är bästa kompis med Alexandra och är ledsen för hennes skull men sjukt stolt över att hon vågade göra det hon gjorde och se så bra allt blev.
Ja, det är så jag känner, en kompis efter att jag läst om hennes liv och hennes strapatser.
När jag läste boken kändes det nästan som att jag själv hade velat göra någonting sånt här, bara dra iväg och finna mig själv i någonting som gör mig lycklig till hundra procent. Få uppleva någonting helt nytt och finna nya vänner. Men jag väljer att istället läsa om det. Jag kände inte till författaren sedan tidigare men måste söka vidare på henne och se om hon har fler bra böcker på lager.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer