Bokrecension #81 - Cathy Catarina Söderqvist


Carpe Diem för helvete av Cathy Catarina Söderqvist

Allting började med att jag, Lise Berg, 51 år, inte alls lyckades fånga någon dag.
De ofångade dagarna som passerade var lika gråa som en regntung himmel över London. Varje dag var den andra lik och tanken som kom till mig var ett dagligt mantra: Jag kommer att dö om jag stannar kvar här! Det var därför jag hoppade. Fritt fall utan vare sig skyddshjälm, hängslen eller fallskärm. Jag sa helt enkelt upp mig från mitt arbete och …

Carpe diem för helvete! är en samling humoristiska kåserier om mitt liv som anställningslös, medelåldersfixerad singel med förkärlek för betraktelser och solrosor.
Medan jag drar runt på min bulldegsmage och bristande impulskontroll försöker jag klura ut hur man bäst fångar en dag.

Min recension:

Det här var ingenting för mig, jag hade inte riktigt koll på vad kåserier var för någonting när jag valde att läsa denna. Men nja, inget för mig med facit i hand.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för jag tänker bara att den inte riktigt var vad jag hade hoppats och trott på. Konstig uppbyggnad, osammanhängande tycker jag, men förmodligen är det just detta som är kåseri. Vad vet jag. Någonting som var roligt dock är att jag hela tiden hade läst namnet som just Lise Berg. Men när Lise träffar sin vän Göte Borg fattade jag det roliga med namnen. Läst typ halva boken utan att fatta det trots att jag läst Lise Berg (Liseberg för den som inte förstod) hela tiden. Hahaha!! Ja, det var nog det roliga i denna bok.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer