Bokrecension #77 - Christoffer Holst

Det andra inte ser av Christoffer Holst

Tove har just hoppat av gymnasiet. Tillsammans med sin syster Vivi och deras mamma Marie flyttar hon från Stockholm till ett tyst, litet samhälle nära Siljan i Dalarna. Till ett knarrigt, gammalt hus. Med sig har de mormor Tekla, som efter en allvarlig olycka knappt kan gå eller prata, och som är vanställd, nästan till oigenkännlighet.
I byn lär de känna det entusiastiska konditoribiträdet Edvin och Tove får upp ögonen för grannkillen Chang. Men vad som ska bli en nystart i huset börjar snart likna någonting annat. Ute är det mörkt och stormigt och Marie kan inte undgå att känna sig betraktad när hon står i köket och provlagar maträtter till den tidskrift hon arbetar för; Tove blir gång på gång vittne till oförklarliga skeenden i badrummet. Edvin nämner att huset bär på en historia som Tove börjar undersöka. Men det visar sig snart att saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara.

Det andra inte ser är en nervkittlande spökhistoria om galenskap och mörka hemligheter i det förflutna, men också en varm berättelse om familj, vänskap och förälskelse.

Min recension:

Jag har tidigare läst böcker av författaren men då feelgood så när jag fick tipset om att läsa denna kunde jag inte låta bli, jag gillar hans feelgood. Lånade denna på biblioteket och satte igång och läste direkt, men kände ganska omgående att det inte riktigt var en bok för mig.
Det är inte riktigt samma stil som hans övriga böcker om jag ska vara ärlig. Inte riktigt samma språk och inte heller i klang med andra spänningsromaner/deckare och liknande böcker i samma kategori som denna ligger i. Men det tror jag förvisso har att göra med att det förmodligen är en bok mer riktad för ungdomar.
När jag skulle låna den hittade jag Christoffers böcker bland skönlitteraturen för vuxna men denna fanns inte där så fick fråga personal som sa att den står i spänningshyllan i området för ungdomarna.
"Nervkittlande spökhistoria" står det om den, men jag tycker det var en ganska tråkig och småtöntig spökhistoria. Jag föredrar som sagt hans feelgood, dem gör han bättre.Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer