Bokrecension #76 - Ingrid Elfberg


Gud som haver - Ingrid Elfberg

Eva är mammaledig och hemma med babyn Julia och den två år äldre sonen Sebastian. I ett obevakat ögonblick ute på gården blir pojken bortförd av en pedofil. Han hittas senare av förskoleläraren Mattias, som genast blir polisens huvudmisstänkte och som tre månader senare döms för brottet. Men Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olustiga känslan av att det här inte är över. Och en dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne om att han är oskyldigt dömd och att den skyldige fortfarande finns kvar därute. När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan möjlighet än att börja göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets.

Min recension:

En bok som påverkar riktigt ordentligt, den gör ont att läsa.
Även om jag själv inte är mamma och inte kan förstå hur det känns så kan jag iallafall ana och tycker det som händer är fruktansvärt. Jag har tidigare nämnt att jag ibland undrar om historien författaren skriver är självupplevd med tanke på att det är så detaljerat och bra beskrivet. På ett sådant sätt gör det läsupplevelser mer levande tycker jag. Och Ingrid har verkligen gjort det. En bok som fångade mig direkt trots att den är så fruktansvärd. Tragiskt för barnet men även för personen som blir oskyldigt dömd, men är säkerligen inte enkelt i sådan situation.
Jag var vid något tillfälle nära att lägga ifrån mig den pga att jag tyckte det jag läste var otäckt, men jag tog mig igenom den! Och jag kan rekommendera den trots skräcken jag kände när jag läste.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Elina,

Jag mår dåligt av att bara läsa det du skrivit. Hade inga problem att läsa sådana böcker tidigare även om de var fruktansvärda men sen jag blev mamma och har små barn går det inte. Det ligger alldeles för nära inpå.

detkaosvikallarvardag.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag förstår verkligen det
nouw.com/frökenrödlök
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Låter som en bok skulle gilla 😊 kul att du tipsar om böcker

nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det kommer mycket mer sånt
nouw.com/frökenrödlök
Marie,

Ohh tragiskt allting och förstår den ger mycket känslor, dock låter det ändå som boken är spännande

sweetwordsbymirre.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja den är faktiskt det även om den är hemsk
nouw.com/frökenrödlök
Madde,

Det måste vara varenda förälders största mardröm Hade nog haft svårt att läsa den, och kan nog förstå skräcken.

www.nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Popprinsessan
Popprinsessan,

Usch, den låter helt fruktansvärd, på flera sätt! Tror inte att jag skulle kunna läsa den just nu, det gäller att vara i ett speciellt mood för att klara det. Just nu lyssnar jag på en bok som är väldigt rå och otäck, och så måste jag sedan varva med något mer lättsamt, typ feelgood, för att bryta av.

nouw.com/popprinsessan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Känner igen mig i det.. därför jag varvar jag med. Och vissa böcker blir liggandes för att jag måste invänta rätt sinnesstämning när jag ska läsa
nouw.com/frökenrödlök

Usch låter som en ryslig historia. Men jag gillar när en författare skriver gripande

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja när författaren gör det har hen verkligen gjort ett bra jobb
nouw.com/frökenrödlök
Kamilla,

Detta låter som en bok som verkligen biter tag i läsaren. Ofta har jag svårt för att släppa denna typen av böcker för jag blir så berörd. Jag sparar tipset.

kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja visst brukar det bli så..
nouw.com/frökenrödlök
Amanda,

Detta är verkligen en bok för mig så denna ska jag kolla upp. Jag tycker såklart det är hemskt men jag har en grej för mörka berättelser 😊

amandizan.wordpress.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Lite sjukt egentligen men jag har det med.. konstiga vi är 🥰😜
nouw.com/frökenrödlök
Mina,

Bara av att läsa vad boken handlar om ger mig rysningar. Värsta tänkbara och även om berättelsen är jobbig brukar sådana böcker vara läsvärda. Tack för tipset!

Minasvarld.nu
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja konstigt nog var den läsvärd trots händelserna.
nouw.com/frökenrödlök
Diana Saeloen,

Den måste jag läsa - ska genast leta upp den på storytel för tror det är en bok jag gärna har i lurarna eller bilen - riktigt spännande. Tror det är vanligare än folk tror att fel person sitter inne för något de inte gjort.

nouw.com/fibrolivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ohja, det tror jag med ... Måste vara fruktansvärt om man blir dömd om man inte gjort något..
nouw.com/frökenrödlök