Bokrecension #76 - Ingrid Elfberg


Gud som haver - Ingrid Elfberg

Eva är mammaledig och hemma med babyn Julia och den två år äldre sonen Sebastian. I ett obevakat ögonblick ute på gården blir pojken bortförd av en pedofil. Han hittas senare av förskoleläraren Mattias, som genast blir polisens huvudmisstänkte och som tre månader senare döms för brottet. Men Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olustiga känslan av att det här inte är över. Och en dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne om att han är oskyldigt dömd och att den skyldige fortfarande finns kvar därute. När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan möjlighet än att börja göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets.

Min recension:

En bok som påverkar riktigt ordentligt, den gör ont att läsa.
Även om jag själv inte är mamma och inte kan förstå hur det känns så kan jag iallafall ana och tycker det som händer är fruktansvärt. Jag har tidigare nämnt att jag ibland undrar om historien författaren skriver är självupplevd med tanke på att det är så detaljerat och bra beskrivet. På ett sådant sätt gör det läsupplevelser mer levande tycker jag. Och Ingrid har verkligen gjort det. En bok som fångade mig direkt trots att den är så fruktansvärd. Tragiskt för barnet men även för personen som blir oskyldigt dömd, men är säkerligen inte enkelt i sådan situation.
Jag var vid något tillfälle nära att lägga ifrån mig den pga att jag tyckte det jag läste var otäckt, men jag tog mig igenom den! Och jag kan rekommendera den trots skräcken jag kände när jag läste.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer