Bokrecension #75 - Denise Rudberg


Tillsammans del 1, 2 och 3 av Denise Rudberg
Del 1

Alexander går i privatskola och har en pappa som arbetar på Utrikesdepartementet. Jakob är den sportige killen med en mamma som jobbar på teve. Therese är tjejen som förlorat sin mamma i cancer och som bor med sin pappa i en husbåt vid Djurgårdskajen.
De har helt olika bakgrund och skulle aldrig ha träffat varandra och blivit vänner om det inte varit för inspelningen av ett teveprogram på Djurgården. Efter inspelningen tar Theresas pappa med dem ut till en i ö Stockholms skärgård och de tre ungdomarna blir allt bättre vänner. Men i skuggan lurar ett hot. Någon vill till varje pris hitta en av dem ...

Del 2
Sommaren är här igen. Solen gassar över Stockholm och lovet har just börjat. För Theresa, Jakob och Alexander blir det en intensiv sommar på många sätt. Både sol och bad på Kampan och en del jobbiga grejer som tynger. Jakob tar illa vid sig när hans föräldrar grälar om pengar. Alexander vet inte riktigt om han någonsin kommer att känna sig trygg i Djurgårdsvillan igen. Och Theresas förvirring växer ikapp med känslorna när Alexander dyker upp på husbåten den där junikvällen.

Del 3
Att vara tillsammans med någon är inte helt lätt. Det är något som Theresa och Alexander får lära sig. Från att ha varit "lite mer än vänner" är de plötsligt något annat. Även Jakob ställs inför svåra utmaningar. Hans roll som den duktige sportkillen har fått en annan inriktning. Han har vuxit och blivit en kille i mångas blickfång. De tre vännernas familjesituationer genomgår också en del förändringar. Alexander har fått en ny pappa. Theresas pappa Torleif berättar något som får henne helt ur balans och Jakob oroar sig för hur hans föräldrar ska klara av att pendla mellan London och Stockholm. Allt ställs på sin spets när någon hastigt insjuknar i en allvarlig sjukdom.

Min recension:
Denna triologi har stått i min bokhylla en längre tid och jag har för mig att jag köpte den förra sommaren. Det har inte blivit av att jag läst den förrän nu och då plöjde jag serien på 2 dagar.
Det är lättlästa ungdomsböcker som var så härliga att läsa och bryta av allt annat jag läser.
Jag kunde känna igen mig i lite grann. Så fint sätt att bli kompisar på och skapa sig den bästa vänskapen som går, alla tre har så fina egenskaper och böckerna speglar stor verklighet tror jag.
Det händer saker hela tiden, det är romantik, det är glädje, det är spänning.
Precis som jag tror att en bra ungdomsserie ska vara.
Jag blev nästan lite avundsjuk på deras vänskap faktiskt.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer