Bokrecension #74 - Olseni & Hansen


Livräddaren av Christina Olseni & Micke Hansen

Livräddaren är en humoristisk deckare om opålitliga pensionärer, en uppblåst livräddare och en församling på väg käpprätt åt helvete. När Egon, 87 år, och hans bäste vän Ragnar lägger sista handen inför Veras begravning upptäcker de kyrkvaktmästaren död i en av kyrkbänkarna. För att inte äventyra begravningen bestämmer sig Egon lättvindigt för att gömma undan kroppen med Ragnar som motvillig hjälpreda. Efter begravningskaffet hittar kyrkoherden sin kollega död i kyrkan och Skanörspolisen med Mårten Lind i täten har fått ett nytt fall på halsen. När sedan en av ortens mer prominenta invånare oväntat dör, tvingas Mårten återigen att samarbeta med Malmökollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck.

Min recension:

Jag hade ingen koll på att denna boken ingick i en serie av författarna och mord i Falsterbo men eftersom det var fristående serie tänkte jag att det inte spelade så stor roll. Men tror att jag hade haft bättre förstående för boken om jag hade läst de andra före.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken, den var bra och jag gillade karaktärerna men konstig berättelse. Jag hade svårt att komma in i boken även om den samtidigt var ganska lättläst. Men handlingen passade inte riktigt mig. Det är ju en deckare men samtidigt blir det feelgood, en kombo jag annars gillar. Vet inte riktigt vad det var med denna jag inte riktigt fastnade för.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer