Bokrecension #73 - Christina Larsson


Ta ingen skit, Ann-Britt av Christina Larsson

Ann-Britt Roos vet inte var hon ska göra av sig själv. De eskalerande klimakteriebesvären, barnens tjat, omorganisationen på jobbet och äldreboendet som hotar slänga ut hennes far om han rymmer igen utgör ständiga källor till kaos. Så vill hennes man Krister plötsligt sälja villan där de bott i trettio år och fort ska det gå. Innan hon vet ordet av står Ann-Britt i en ny lägenhet, förvirrad, ensam och fullkomligt otillräcklig. Hon som alltid ställt upp för allt och alla. Vad har hon gjort för att förtjäna detta? När nya grannen Carmen hittar Ann-Britt gråtande i trapphuset öppnas en ny värld för Ann-Britt, där ingen låter en vän stå ensam. Carmen och hennes vänner peppar Ann-Britt med coachning, galna upptåg och makeovers, men framför allt ger de henne kärlek och omtanke.
Sakta men säkert växer en ny kraft fram hos Ann-Britt och snart bestämmer hon sig för att det är nog. Hon tänker inte ta mer skit!

Min recension:

Det här är också en bok som verkligen har påverkat mig när jag har läst.
Både på de sättet att jag blivit riktigt förbannad och arg men också skrattat och varit riktigt tillfreds och glad. Älskar såna här böcker som påverkar mig sjukt mycket i läsningen.
Känslor all over the place.
Det var mycket händelser och saker som skedde, roliga, dråpliga, förbannade genom hela boken, kändes som att det inte var lugnt någonstans. Perfekt!
Författaren har skrivit såna bra situationer och karaktärer att jag många gånger under tiden jag läste kände hur arg jag blev. På beteendet hos karaktärerna, på sättet de agerade och var mot Ann-Britt exempelvis. Men vilken seger det blev ändå! En bok jag absolut gillar!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer