Bokrecension #68 - Christina Olséni och Micke Hansen


Deckardrottningen: en författare i motvind av Christina Olséni och Micke Hansen
Detta är berättelsen om Boel Rask, en bibliotekarie med författardrömmar, och hennes make Erland, en frustrerad mellanchef i ett mellanstort verkstadsbolag. Allting började med den där förbannade skrivkursen som Erland gav Boel i femtioårspresent. För när hennes skrivande tar fart blir Erland nämligen helt besatt av att hustrun ska bli landets nästa deckardrottning. Han som under hela sitt yrkesliv blivit klämd mellan medarbetare och chefer skyr nu inga medel när han spionerar på konkurrenterna och nästlar sig in i bokbranschen. Men har Boel samma drömmar som Erland och hur långt är han beredd att gå? Det vet inte. Inte ens Erland.

Min recension:
Det här har varit en rolig bok att läsa, så många leenden och skratt rakt ut medan jag läst. Vilka roliga karaktärer dessa författare har skapat, inte minst Erland. Jag undrar hur han tänker med allt? Om han tänker över huvud taget är frågan. Men det är kärlek ändå, han vill ju bara väl.
En rolig berättelse med värme. Och hur svårt det kan vara att komma in i bokbranschen ändå. Författarna har som sagt fått till riktigt roliga karaktärer, vissa älskade jag och andra kunde jag inte riktigt med, men så ska det väl ändå vara i en riktigt bra bok? Erlands upptåg fick mig verkligen att skratta! Och grannarna att bli gråhåriga på! Det här var absolut en bok för mig!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer