Bokrecension #65 - Christoffer Carlsson


Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson
En ung kvinna hittas ihjälskjuten på ett härbärge i Stockholm. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna. Nästan tjugo år tidigare, under uppväxten i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. I skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet av sommaren och i utkanten av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint.
Den osynlige mannen från Salem är den första delen i den hyllade serien om polisen Leo Junker.

Min recension:
Fick tipsat för mig att läsa böcker från Christoffer Carlsson och tänkte att jag börjar med denna, del 1. Jag gillar ju polisserier som utspelar sig i Sverige, en deckare, kriminalare.
Jag hade svårt att komma in i boken, tyckte den var ganska rörig i början. Ibland hade jag svårt att förstå när det var nutid eller dåtid och sådant förvirrar det för mig tyvärr. Vet inte om det beror på att jag lyssnade på denna, kanske hade det vart annorlunda om jag läste den fysiska boken?
Men storyn är väldigt bra och boken är spännande på sitt sätt ändå. Att det tar tid innan man verkligen förstår vem mördaren är, sådant gillar jag.
Har dock inte lyssnat på del 2 ännu men så snart jag skaffar ny ljudboksapp kommer jag nog göra det! Nu är jag ju beredd på Christoffers sätt att skriva på, då kanske det blir annorlunda.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer