Bokrecension #64 - John Steinbeck


Möss och människor av John Steinbeck
De skönaste planer, de mår vara uppgjorda av möss eller människor, går ofta om intet, säger Robert Burns i sin dikt som gett namn åt John Steinbecks mästerliga lilla roman om de två kringvandrande lantarbetarna Lennie och George.
George har hand om förståndet och fantasin och får ständigt för den snälla men klent begåvade Lennie berätta om deras gemensamma framtidsdröm, en egen bondgård i Kalifornien.

Min recension:
Detta är inte första gången jag läser denna boken (lyssnade förvisso nu) då jag gjorde det när jag gick i skolan. Minns att vi skulle läsa en engelsk bok och jag hittade denna som var lättläst. Jag har inte så lätt med engelska språket men denna kunde jag faktiskt förstå vilket gjorde mig glad. Jag gillade boken, så när den dök upp i min ljudboksapp nu ville jag lyssna på den och se om jag mindes den. Och det gjorde jag, verkligen. Hade jag bara läst på baksidan på boken hade jag inte alls fastnat nu, för jag tycker inte den säger så jättemycket om boken men den är bra på något sätt. Inte jättehändelserik även om det händer vissa saker men den är fin. Och jag gillar verkligen Lennie. Det gör jag. Att han har svårt att begripa vissa saker men ändå gör så gott han kan, fina Lennie.


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer