Bokrecension #63 - Anna Alemo


Julsånger och smällkarameller av Anna Alemo
Julsånger, julsånger, julsånger. Överallt. Louise förstår inte hur mamma lyckats övertala henne att komma till Österlen och fira jul. Hon hatar julen - Simon förstörde den för henne. Ändå är hon nu på väg till sina föräldrars hus med några trisslotter och ett kasst humör. Är det försent att ångra sig?
När Louise kliver av tåget får hon sitt livs överraskning. Istället för pappa Ulf är det Pelle, killen som nobbade henne på skoldiscot, som väntar vid bilen. Det visar sig att deras föräldrar bor grannar - och att de ska fira jul ihop! Varför har ingen talat om det för henne? Och var kom det där plötsliga pirret i magen ifrån?

Min recension:
Jag tycker väldigt mycket om att lyssna på ljudböcker som handlar om julen. Det är så mysigt på något sätt, oavsett när på året jag lyssnar. Kan lyssna när som helst och förnimma känslan de ofta utsänder. Jag hade samma förhoppning när jag slog på denna boken i min app. Men jag blev dessvärre besviken. Absolut är det en fin, mysig och bra bok, verkligen. Men den är platt på något sätt, jag tycker inte den sticker ut, den är för vanlig. Det finns för många liknande, tyvärr.
Men som sagt, det är ändå en mysig bok. Det är det.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Blondina,

Men oj tack så mycket för den här recensionen 😊 ❤️ Julen är mysig och aldrig tänkt på att lyssna på ljudböcker, eller läsa böcker om julen 😃 Måste ha varit en spec känsla ändå 😊

blondinas.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Njaaa.. Med tanke på att jag inte riktigt gillade den fullt ut. Finns betydligt många fler bättre julböcker.
nouw.com/frökenrödlök
Amanda,

Jag läser väldigt sällan julböcker men kan lyssna på nån under vintern. Jag tycker de flesta feelgood böcker känns för vanlig. Kanske därför jag sällan läser feelgood. Men sparar boken till vinter 😉

amandizan.wordpress.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja möjligtvis.. De är ju oftast ganska lika
nouw.com/frökenrödlök