Bokrecension #57 - Håkan Östlundh


Släke, Dykaren, Terror, Blot och Inkräktaren av Håkan Östlundh

Jag kan inte skriva vad alla böckerna handlar om för då skulle inlägget bli för tok på långt men jag väljer de två jag tyckte bäst om helt enkelt. Vill ni läsa om de andra så googla gärna!

Släke

Fredrik Broman, nyinflyttad kriminalpolis från Stockholm, tjänstgör sin första sommar på Gotland. Sent en kväll blir han uppringd av en äldre man som beklagar sig över att en Volvo med takbox står felparkerad vid en badplats. Den luktar konstigt också. Som släke – rutten tång.
Motvilligt och en aning illa till mods åker Fredrik ner till badet för att ta en titt på bilen. Den gamle mannen visar sig ha rätt. Det står en obehaglig lukt kring bilen. Det räcker med en snabb blick i den vita takboxen för att hitta förklaringen. Där ligger en död man, eller det som är kvar av honom: han ser ut som ett slaktat djur.
Därefter är inget sig likt. En hektisk jakt på en brutal mördare drar igång. Kvällsstidningarnas löpsedlar förvandlar det gotländska sommarparadiset till "skräckens ö". Och för Fredrik och hans familj blir drömmen om Gotland en mardröm - de börjar förstå att det fasansfulla finns alldeles inpå knutarna.

Inkräktaren

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. På kort tid drabbas fåröborna Henrik Kjellander, Malin Andersson och deras två små barn av en rad otäcka hot. Vem är det som vill skada de nyinflyttade?
Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början…
När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?

Min recension:
Jag frågade Kjell om han hade böcker jag kunde läsa då jag var sugen på en deckare. Vi gick igenom hans samling och han berättade om dessa lite kort. Jag läste på baksidan och tänkte att jag ger Släke en chans. Jag tyckte det var väldigt svårt att komma in i den pga väldigt liten text, men tyckte händelsen var bra så jag fortsatte. Tänkte väl först att jag bara läser första boken nu och så får jag ta resterande 4 någon annan gång. Men Släke var så bra så jag fortsatte, en efter en. Och jag är så glad över att jag läste dessa. Det är skrämmande händelser, bra berättat, detaljerat och bra karaktärer. Allt låter trovärdigt och fasansfullt. Första gången jag läser något från Håkan men tror inte det är sista, det här var riktigt bra böcker. Framför allt den sista, Inkräktaren. Oj oj oj!!
Jag rekommenderar!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Josefine,

Den första boken lät riktigt spännande! Jag älskar just Krim och sånt och den hade nog passat mig bra! Finns den på typ Nextory?

nouw.com/joossanns
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Om du läser tycker jag du ska ta dig igenom alla fem, du kommer inte ångra dig om du gillar deckare/krim! Jag har dock ingen aning om de finns som ljudbok men det finns de säkert!!
nouw.com/frökenrödlök