Bokrecension #50 - Andreas Slätt och Familjen Karlsson-Dahlèn


Berättelsen om Kevinfallet: familjens egna ord om den stora rättsskandalen av Andreas Slätt och Familjen Karlsson-Dahlèn

Handling:
Berättelsen om hur en helt vanlig familj hamnade mitt i en av vår tids största rättsskandaler. En sommardag 1998 hittas den fyraåriga pojken Kevin död i Arvika och bröderna Christian och Robin, fem och sju år gamla, förklaras skyldiga. Men i själva verket finns inga konkreta bevis och det ska dröja nästan tjugo år innan fallet granskas ordentligt. Nu berättar Christian, Robin och deras familjemedlemmar med egna ord om skandalen som förändrade deras liv i grunden, om övergreppen från myndigheterna och om den långa resan i skam och tystnad fram till oskyldigförklarandet 2018.

Min recension:

Jag såg på Gekås blogg att de hade denna boken att sälja och blev genast intresserad så kikade om den fanns på Nextory eftersom jag använder den tjänsten för tillfället och jajjemen det gjorde den.
Jag började genast att lyssna på den.
Jag har läst en del om fallet sedan innan och sett dokumentären. Så fruktansvärt att få se barnen behöva utstå det som hände på förhören.
Ganska bra att det har skrivits en bok också för då får man höra det ur ett nytt perspektiv, lite i lugn och ro eller hur man ska säga. Det var så beskrivande och tragiskt att lyssna på men väldigt viktigt tror jag.
Även om det är fruktansvärt synd om Kevin och hans föräldrar men pga denna rättsskandal är det riktigt synd om pojkarna som anklagades för mordet trots att de inte hade några bevis.
En bok jag rekommenderar!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer