Bokrecension #45 - Catharina Ingelman-Sundberg


Krutgummor på krigsstigen av Catharina Ingelman-Sundberg

En solig, rolig, skarp historia i sann Ingelman-Sundberg-anda. Om att våga sätta ner foten när det har gått för långt. Och på alla tänkbara och icke tänkbara sätt verka för fred.
Två systrar och ett gäng kvinnor, 70 plus, har fått nog av vapenskrammel och galenskaper från världens ledare. Med finess och påhittighet slår de till mot vapenindustrin på de mest dråpliga sätt. Från basen på den skånska kursgården drar de upp riktlinjerna för sitt motstånd och tränar sig flitigt i civil olydnad.
Deras trevliga och driftiga grannar försörjer sig på äppelodling, must- och champagnetillverkning. Säger de. Och de låter sig gärna bjudas på mat och fika. Tills det en dag uppenbaras att skenet bedrar - i källaren lagerför de helt andra produkter, nämligen vapen och drönare. Och i själva verket gör grannarna lönande affärer med militärer och krigförande länder.
Kvinnorna är smarta nog att inse att de behöver hjälp av yngre förmågor för att rå på dessa samvetslösa krigshetsare. De anlitar en femtonårig grabb som är bra på att hacka sig in i större datasystem. Och konsekvenserna blir minst sagt dramatiska.

Min recension:
Jag fastnade inte omgående, tyckte den var lite seg och tråkig i början.
Men allt eftersom kom jag in i berättelsen och började tycka den var humoristisk.
Återigen är det en bok i min stil då den handlar om äldre personer, har en fascination för de äldre inom bokvärlden som ni kanske vet.
Det är en välberättad historia där allt verkligen kan hända.
Där man får följa med på attacker och äventyr man inte trodde äldre skulle anordna.
Men krutgummor är de verkligen, och smarta!
En lättläst och härlig historia med många mysiga karaktärer!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer